Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Skrivao se u špilji: Nakon 17 godina Kinezi uhitili bjegunca

None Foto: Yongshan Police

Tragovi su vodili do planina Songova rodnog grada u pokrajini Yunnan na jugozapadu Kine. Policijska potraga isprva nije urodila plodom, pa su vlasti onamo poslale bespilotne letjelice

Kineska policija je, nakon neuspješne potrage na koncu uz pomoć drona uhitila muškarca koji je bio u bijegu punih 17 godina i skrivao se u špilji u planinama pokrajine Yunnan na jugozapadu Kine.

Šezdesettrogodišnji bjegunac kojega je policija nazvala Song Jiang bio je osuđen za trgovinu ženama i djecom, a iz zatvora je pobjegao još 2002. godine.

Ustanovljeno je da je godinama živio u maloj špilji i da za to vrijeme nije ni s kim komunicirao.

Policija iz područja Yongshan početkom rujna dobila je dojavu o lokaciji na kojoj se Song skriva i osmislila akciju uhićenja, prenosi BBC. 

Tragovi su vodili do planina Songova rodnog grada u pokrajini Yunnan na jugozapadu Kine. Policijska potraga isprva nije urodila plodom, pa su vlasti onamo poslale bespilotne letjelice kako bi se olakšala potraga.

Na jednoj od video snimki napravljenih dronom uočili su čeličnu konstrukciju plave boje i u njezinoj blizini ostatke smeća.

Potom su se onamo uputili pješice te pronašli Songa koji se u špilji skrivao godinama. Glasnogovornik policije je kazao da je bjegunac toliko dugo živio sam da mu je bilo teško komunicirati s pripadnicima snaga reda. 

Državni mediji prenijeli su da je Song koristio plastične boce kako bi do špilje donio pitku vodu iz obližnje rječice, a grijao se na drva koja je prikupljao u šumi.

Ponovno je prevezen u zatvor.

(abe)

Komentiraj, znaš da želiš!