Obavijesti

News

Komentari 45

Skromni su: Imovina lovaca na korupciju i nije nešto raskošna

Skromni su: Imovina lovaca na korupciju i nije nešto raskošna
3

Novi ljudi na čelnim pozicijama DORH-a i Uskoka žive od plaće, nemaju zbirke umjetnina i imaju kredit za automobile. No, svi imaju plaće veće od 16.000 kuna

VIDEO

Mala kuća ili stan od 40-ak kvadrata, automobil i plaća uglavnom je sve što posjeduju i primaju mogući novi šefovi Uskoka i DORH-a.

Šef DORH-a Mladen Bajić u 12 godina staža, koliko provodi na toj funkciji, stekao je stan u Splitu od 70,35 kvadrata i garažu od 25 kvadrata. Vozi Audi A3 iz 2001. i stari Golf iz 1989. Plovi plastičnim čamcem od osam metara s ugrađenim brodskim dizelskim motorom marke Volvo penta. 

Nekretnine mu nisu jača strana, no zato je ulagao u umjetnine pa mu zbirka slika i antikviteta vrijedi oko 400.000 kuna. Namještaj i ostali predmeti kućanstva i ureda procijenjeni su na 300.000 kuna. 

Njegov nasljednik, Dinko Cvitan, aktualni šef Uskoka, ne može se pohvaliti skupim umjetninama. Naslijedio je stan u Zagrebu od 33 kvadrata, vikendicu kraj Šibenika od 40 kvadrata, a vozi se u Chevroletu Cruz LT iz 2010. na kredit. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bajić slovi kao jedan od najbolje plaćenih državnih službenika s mjesečnim primanjima od 22.900 kuna. Uštedio je 700.000 kuna. Cvitan ima plaću od 19.500 kuna. Supruga mu uz kuću, dvije gospodarske zgrade, zemljišta i stan od 74 kvadrata u kućni budžet pridonese i 14.000 kuna mjesečno.

Za Cvitanovo mjesto navodno kandidiraju njegova zamjenica zvana "Ledena tužiteljica" Tamara Laptoš (43), koja je bila glavna u procesu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

I po imovinskoj kartici reklo bi se da ju zanima samo red i rad. Nema supruga ni djece, no posjeduje kuću od 50 kvadrata, garažu i Nissan Juke koji je kupila lani. S plaćom od 16.500 kuna otplaćuje 300.000 kuna kredita

Konkurent za mjesto šefa Uskoka joj je samozatajni Bajićev zamjenik Dražen Jelenić. On mjesečno zaradi 18.800 kuna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a