Obavijesti

News

Komentari 830

Skup HDZ-ovaca: Dosta je bilo Zorana Milanovića i Josipovića

Skup HDZ-ovaca: Dosta je bilo Zorana Milanovića i Josipovića
24

Došlo 6.000 članova: Prvi se na skupu HDZ-ovcima obratio Tomislav Karamarko koji je Vladu optužio da je bešćutna i da je riječ o jugonostalgičarima i jugofilima

VIDEO

Kolinda Grabar Kitarović svoj zadnji predizborni skup u kampanji za predsjedničke izbore imala je večeras u maloj dvorani Doma sportova u dupkom punoj dvorani koju je ispunilo oko 6.000 HDZ-ovaca. U potpunoj euforičnoj atmosferi uz mnoštvo hrvatskih zastava i skandiranja pokojnom predsjedniku Franji Tuđmanu Kolinda i vodstvo HDZ-a mobilizirali su svoje članstvo za dan izbora 11. siječnja.

I govor Tomislava Karamarka, šefa HDZ-a koji je prvi govorio, kao i Kolinde Grabar Kitarović te Elmara Brocka, šefa vanjsko-političkog odbora EU parlamenta te Josepha Daula, predsjednika Europske pučke stranke prekidani su skandiranjem. Na sam spomen Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića HDZ-ovci su izvikivali 'izdaja', a na spomen Kolinde Grabar Kitarović govore su prekidali pljeskom, piše Večernji list.

- Bit ću vaš glas, bit ću vaša predsjednica - prva je rečenica kojom se Kolinda Grabar Kitarović obratila članstvu i simpatizerima. Ponovila je kao i više puta do sada da je Hrvatska u dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi, a Vladu je optužila da je bešćutna i nesposobna. 

- Neka izađu iz crnih limuzina. Mladi odlaze iz Hrvatske, a što na to kaže Ivo Josipović? On kaže to je pravi put. A 90 posto građana se izjašnjava da je to krivi put - euforično je govorila Kolinda Grabar Kitarović. Za Josipovića je rekla da u posljednje vrijeme vrluda i govori da trebaju promjene. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da, trebaju promjene i zato neka odlazi ova nesposobna Vlada - poručila je Kolinda.

- Josipović nas obmanjuje 5 godina i govori da nema ovlasti, to je samo izgovor za njegov nerad. Što je Josipović radio ovih 5 godina? Šutio je i gledao Milanovića i nesposobnu Vladu - rekla je Kolinda. 

Osim što je vidjela veliki pesimizam, nastavila je, osjetila je i euforiju među ljudima koji su joj, kako je rekla, stiskali ruku i govorili da mora izvesti Hrvatsku iz krize. HDZ-ova kandidatkinja bila je i patetična pa je rekla da nikada neće zaboraviti kako joj je jedna mala curica rekla 'teta Kolinda, ja se molim svaku večer da vi postanete predsjednica'. Kolinda je ponovila glavne točke svog programa i naglasila da je gospodarski rast i razvoj prva točka na kojoj će raditi, a iskoristila je i ideje Ivana Vilibora Sinčića te poručila da će predložiti moratorij na ovrhe za 320.000 blokiranih građana, a posebno onih koji su nezaposleni.

- Idemo pomoći građanima, idemo zaposliti Hrvatsku, prva stvar koju ću učiniti kao predsjednica bit će da ću sazvati konferenciju na kojoj ćemo predložiti mjere zapošljavanja - obećala je Kolinda. 

Poručila je kako mora biti jasno kako je ovo Hrvatska, a ne regija te obećala i Hrvatima u BiH da moraju postati jednakopravni narod u toj zemlji. 

- Dosta je bilo Zorana Milanovića i Ive Josipovića jer oni su samo dva lica iste devalvirane kovanice - rekla je Kolinda.

Pozvala je i birače Milana Kujundžića te Ive Josipovića i Ivana Sinčića jer je rekla da ona ne dijeli ljude te da je Hrvatskoj potreban zaokret. 

Prvi se na skupu HDZ-ovcima obratio Tomislav Karamarko koji je Vladu također optužio da je bešćutna i da je riječ o jugonostalgičarima i jugofilima. Na te su rečenice HDZ-ovci počeli zviždati 'izdaja izdaja'. 

- Ova je Vlada dopustila da se relativiziraju vrijednosti 90-ih godina, dakle, i naš prvi predsjednik Franjo Tuđman i naši branitelji - poručio je Karamarko. 

Pozvao se i na drugog velikog Hrvata 20. stoljeća, odnosno na pokojnog kardinala Franju Kuharića koji je znao govoriti o liniji za koju nema povlačenja te poručio da osjeća da se sada nalazimo na liniji iza koje nema povlačenja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 830
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...