Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Skupa vježba: Razrezali aute vrijedne više od 500.000 kuna

None Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL 7

Zagrebački vatrogasci su na svojem učilištu izrezali četiri nova hibridna auta kako bi naučili izvlačiti ozlijeđene iz takvih vozila. Za potrebe vježbe vatrogasci su izrezali tri Renaulta Talisman i jedan Scenic

Hibridni automobili postali su popularni među vozačima. Upravo su zbog toga vatrogasci u utorak vježbali na njima, izrezujući dio po dio vozila.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Državna uprava za zaštitu i spašavanje u suradnji s Veleposlanstvom Francuske organizirala je seminar spašavanja iz vozila koja koriste nove izvore energije. Vježba je održana u Učilištu vatrogastva, zaštite i spašavanja u Zagrebu. Francuski vatrogasci pokazali su službenicima DUZS-a, vatrogascima JVP-a Zagreb kako izvući ozlijeđene.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

- Dosta smo naučili o novim tehnologijama. Tako da će ljudi koji su prošli ovo dalje širiti znanje - kazao je Siniša Jembrih, zapovjednik JVP-a Grada Zagreba.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Automobili na kojima su vježbali koštaju više od 500.000 kuna i poklonila ih je tvrtka Renault.     

Komentari (15)
  • Da se i jedan zivot spasi nije skupo

    29. 3. 2017,   17:19
  • ne kuzim sta su izrezali talismana i novog scenica!? a oni ne postoje jos kao hibridi! samo benzin ili dizel! tko je tu lud?! renault trenutno nema hibrida nego samo tri cista elektricna vozila-- zoe, kangoo e-z i twizy! sta su onda bezveze razrezali i unistili 500.000 kn?!

    29. 3. 2017,   16:49
  • Dok u nas dođu hibridna vozila, budete vi zaboravili kako se to radi.

    29. 3. 2017,   16:38