Obavijesti

News

Komentari 5

'Skupili smo novac za Marlu i pomoći ćemo djeci u Klaićevoj'

'Skupili smo novac za Marlu i pomoći ćemo djeci u Klaićevoj'
2

Bila je srijeda i bio sam na poslu, kad je zazvonio telefon. Bio je to Jura. Rekao mi je: ‘Prijatelju, sve je spremno, želimo ti pomoći, samo trebamo tvoje dopuštenje’. Bio sam u šoku, rekao je Goran Malogorski (30) iz Gornjeg Jesenja kraj Krapine

VIDEO

Tati male Marle stare tri i pol mjeseca, koja od rođenja boluje od neizlječive cistične fibroze, u najtežim trenucima u životu pomogli su tako prijatelji s nogometa.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

01:12

Naime, Goran igra za malonogometni klub Doberman iz Novog Zagreba, a njegovi suigrači nisu mogli samo gledati sa strane kako mladi otac pati nakon bolesti svoje tek rođene kćeri. Odmah su se bacili na posao. Jura, Mislav, Dino, Igor... Nisu gubili vrijeme. Organizirali su malonogometni turnir kako bi skupili novac za specijalno medicinsko pomagalo koje treba maloj Marli da joj olakša život. Na njemu su nastupile 32 ekipe.

- Oni su sve već organizirali. Pripremali su to danima, a ja nisam imao pojma. Na kraju me Jura samo nazvao da im dam zeleno svjetlo, što sam na kraju i učinio. Stvarno su pokazali da imaju veliko srce. Netko je od njih čak došao i do Lovrena te smo dobili njegov dres, a potom i od brojnih drugih naših nogometaša. Potpisali su te dresove i dali ih za pomoć Marli. Nakon objave priče u medijima, donacije su počele pristizati iz svih krajeva Hrvatske, ali i ostalih zemalja. Uplaćivali su obični ljudi i brojne tvrtke. Na kraju se skupilo 300.000 kuna - rekao je presretni tata Goran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Akcija za bolesnu Marlu urodila plodom, skupili novac za prsluk
Akcija za bolesnu Marlu urodila plodom, skupili novac za prsluk

Osnovno obilježje cistične fibroze od koje boluje njegova kći je stvaranje gustog, ljepljivog sekreta na svim mjestima gdje ima žlijezda s vanjskim izlučivanjem, a to je najviše izraženo u dišnim putovima, gušterači, crijevu, žučnom sustavu, reproduktivnom sustavu i žlijezdama znojnicama.

Marla svakodnevno treba inhaliranje i dreniranje te bi joj pomogao “Vest” drenažni prsluk od 113.000 kuna, no nije na listi HZZO-a. Nakon lavine dobrote koja se pokrenula uz pomoć Goranovih suigrača, Marla će taj prsluk i dobiti. Međutim, to nije sve. Kako je obitelj prikupila više novca nego što to medicinsko pomagalo stoji, odlučili su kupiti još jedno i pokloniti ga Klaićevoj bolnici u kojoj se liječila njihova Marla. Riječ je o aparatu od oko osam kilograma, kako kaže Goran, s dvije cijevi koje proizvode vibracije i spojene su na prsluk.

Dresovi nogometaša skupili su preko 20 tisuća kuna za Marlu!
Dresovi nogometaša skupili su preko 20 tisuća kuna za Marlu!



- Najskuplji dio u cijeloj priči je taj aparat, a sam prsluk stoji oko 4000 kuna. Prema našim saznanjima, takav uređaj ne postoji ni u jednoj bolnici u Zagrebu. Riječ je o rijetkoj bolesti od koje u cijeloj Hrvatskoj boluje oko 200 ljudi. S ostatkom novca odlučili smo stoga kupiti još jedan takav uređaj kakav treba Marli i donirati ga Klaićevoj bolnici. Uz to, kupit ćemo im i tri prsluka u tri različite veličine, odnosno za djecu, srednju dob i odrasle. O svemu smo već obavijestili Marlina liječnika Olega Jadrešina. On je rekao da je već informirao njihovu službu za donacije - rekao je Goran. Objasnio je kako ovih dana neprestano putuju u Zagreb na konzultacije s tvrtkom koja bi trebala nabaviti uređaj za Marlu.

I 'Vatreni' se uključili: Bolesnoj Marli pomogao bi skupi prsluk
I 'Vatreni' se uključili: Bolesnoj Marli pomogao bi skupi prsluk



- Nadamo se da ćemo uskoro postići završni dogovor s tvrtkom i da će ga potom naručiti. Rekli su nam da se uređaj čeka do četiri tjedna jer stiže iz Amerike. Marla je trenutačno jako dobro, lijepo se razvija, svi nalazi su uredni i može čekati do tada - rekao je bebin tata.

Da je Marla bolesna shvatili su odmah nakon rođenja. Imala je problema s probavom i liječnici su im rekli da su joj slijepljena crijeva. Nakon još nekoliko pretraga dijagnosticirana joj je cistična fibroza. Dosad je bila na već dvije operacije. Iz bolnice je izašla prije nekoliko dana. Iako se njezina bolest ne može izliječiti, drenažni prsluk koji će uskoro dobiti trebao bi joj omogućiti donekle normalan život.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina