Obavijesti

News

Komentari 2

Skupina preprodavala oružje u Njemačkoj i drugim zemljama

Tužiteljstvo sumnja da su dvojica okrivljenika od kraja 2016. do 18. lipnja 2018., na području Slavonskog Broda, Vinkovaca i drugih mjesta u Hrvatskoj te u Njemačkoj, okupili petoricu

VIDEO

Uskok je, nakon provedene istrage, pred osječkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 16 ljudi koje tereti da su se udružili u zločinačku organizaciju koja je nabavljala oružje i krijumčarila ga u Njemačku i druge zemlje Europske unije radi prodaje unaprijed dogovorenim kupcima.

Tužiteljstvo sumnja da su prva dvojica okrivljenika od kraja 2016. do 18. lipnja 2018., na području Slavonskog Broda, Vinkovaca i drugih mjesta u Hrvatskoj te u Njemačkoj, okupili i u zajedničko djelovanje povezali petoricu okrivljenika te "više za sad nepoznatih osoba radi kontinuirane nabave, krijumčarenja i daljnje prodaje većih količina različitih vrsta vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari kupcima u Hrvatskoj i inozemstvu".

Kako bi ostvarili svoj plan organizirali su nabavu većih količina različitih vrsta oružja kojeg su osobno nabavljali te su za nabavu oružja angažirali i treće i četvrto okrivljenog.

- Potom je prvookrivljeni, radi daljnje prodaje oružja u inozemstvu, s peto i šesto okrivljenim dogovorio kontinuiranu nabavu oružja koje je preuzimao šesto okrivljeni i krijumčario ga u Njemačku i druge zemlje Europske unije radi prodaje unaprijed dogovorenim kupcima, navodi Uskok.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodaju da je trećeokrivljeni, prema dogovoru s navodnim vrhom krijumčarske piramide, dogovorio kontinuiranu nabavu oružja koje je potom sedmookrivljeni preuzimao i krijumčario u Njemačku radi prodaje unaprijed dogovorenim kupcima.

- Ostali okrivljenici su pripadnicima zločinačkog udruženja prodavali oružje, navodi Uskok koji je za petoricu okrivljenih zatražio produljenje istražnog zatvora.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...