Obavijesti

News

Komentari 52

Slavica: 'Ne znam kako se sada osjećam. Sutra ću biti svjesniji'

Slavica: 'Ne znam kako se sada osjećam. Sutra ću biti svjesniji'
3

'Od prvog dana konkretna istraga je vođena u krivom pravcu i vođena je samo u pravcu inkriminacije mojih ljudi, koji ste čuli danas kakve su bile...Da li će i kad će, vidjet ćemo'

VIDEO

Danas je u presudi Županijskog suda donesena oslobađajuća presuda u suđenju protiv županijskog zapovjednika JVP-a Šibenik Dražena Slavice, optuženog za tragediju u kojoj je 2007. na Kornatima poginulo 12 vatrogasaca. Nakon što je izašao iz sudnice, Slavica se kratko obratio okupljenim novinarima: 

Na pitanje, kako se osjeća, Slavica je odgovorio: - Ne znam... Vjerojatno ću sutra bit svjesniji ovog stanja. A ujedno, čuli ste u izlaganju suda, drugi put sam nepravomoćno oslobođen. Čekamo dalje.

Dražena Slavicu oslobodili su krivnje za kornatsku tragediju
Dražena Slavicu oslobodili su krivnje za kornatsku tragediju

- I idemo se boriti da se vatrogasni sustav u Republici Hrvatskoj u konačnici izmijeni. I ovi propusti koji su navedeni stavljaju se danas još uvijek na sustav vatrogastva, a vidimo da vatrogastvo na državnoj razini ni onda ni danas ne postoji. Ono je u državnoj upravi za zaštitu i spašavanje - istaknuo je Slavica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'....istraga je od prvog dana vođena u krivom pravcu'

Možete li vi sada odahnuti, što očekujete od Vrhovnog suda koji bi trebao odlučiti o valjanosti presude i što kažete na sve ove inkriminirajuće stvari koje je sudac u mnogočemu o sustavu naveo?

- Od prvog dana konkretna istraga je vođena u krivom pravcu i vođena je samo u pravcu inkriminacije mojih ljudi, koji ste čuli danas kakve su bile. I dalje istraga nije išla u ostalim pravcima. Da li će i kad će, vidjet ćemo - kazao je. 

Tužitelj: Zapovjednik Slavica nije na vrijeme pozvao pomoć
Tužitelj: Zapovjednik Slavica nije na vrijeme pozvao pomoć

Na pitanje kako je bilo izdržati sve ove godine, Slavica je odgovorio: 'Teško. Teško. Ja sam to pokušao nekako potisnuti.. Izdržali smo, evo. nadam se da ćemo izdržati sve do kraja. I očekujem od Vrhovnog suda, normalno, potvrđivanje oslobađajuće presude.' 

- Ovo je treća, treća presuda koja je mene oslobodila, a 11 godina već stojim na mjestu s nažalost mojim poginulim kolegama s Kornata. A postavljen sam kao državni neprijatelj broj jedan od strane tužiteljstva. A vidjeli ste ovih 11 godina  što mi se sve stavljalo na teret. Tu su moji i kumovi i prijatelji i poznanici stradali - istaknuo je.

'...ni danas nemamo jedinstvenu organizaciju'

Novinari su pitali i o njegovom zdravstvenom stanju, na što je Slavica odgovorio:

- Ne mogu reći da sam zdravstveno stradao, još uvijek radim u sustavu vatrogastva, odnosno čekam. Čekam i idem na redovne preglede tako da još uvijek imam licencu da udovoljavam poslovima vatrogasca - kazao je novinarima.

Na pitanje kako komentira ono što je sad sudac rekao, apostrofirao je baš glavnog vatrogasnog zapovjednika, pomoćnika njegovog, još neke druge u sustavu, Slavica kaže kako su oni to govorili od samog početka.

- Mi smo to od početka govorili. Ja sam u svim svojim obranama do sada govorio o tome i to ukazuje da trebamo ići na jedinstven vatrogasni sustav, na promjene u vatrogasnom sustavu koje se evo jedanaestu godinu evo nisu desile, mi tada nismo imali jedinstvenu organizaciju, nemamo je ni danas. I to treba ići u tom pravcu - zaključuje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.