Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slavonci ipak neće ostati bez svih linija koje su htjeli ukinuti

None Foto: 24sata.hr

Građani su protestirali zbog ukidanja 72 autobusne linije zbog kojih ne mogu stići na odredište ni vratiti se kući. Predstavnici županije i tvrtke Arriva, u srijedu su se zbog svega ipak sastali u Zagrebu

POGLEDAJTE VIDEO:

Dva dana nakon ukidanja 72 autobusne linije, slavonsko-baranjski učenici i radnici ne stižu u škole i na radna mjesta. Ima li rješenja? Reporter: Danijela Mikola

Posted by 24sata Politiko on Wednesday, 7 February 2018

Telefoni u gradskim i općinskim upravama Osječko-baranjske županije zvonili su puna dva dana. Građani su protestirali zbog ukidanja 72 autobusne linije zbog kojih ne mogu stići na odredište ni vratiti se kući. 

Predstavnici županije i tvrtke Arriva, koja je linije ukinula proglasivši ih nerentabilnima, u srijedu su se zbog svega ipak sastali u Zagrebu s premijerom Plenkovićem i ministrom Butkovićem.  

Saša Ilić iz Panturista nakon sastanka je kazao kako će sve linije nastaviti prometovati kao i dosad.

- Nastavljen je prijevoz kako je do sada bio. To jest, sve linije koje su bile ukinute se vraćaju nazad u funkciju - rekao je i najavio kako će se nastaviti sastajati s predstavnicima vlasti kako bi radili na rješenju problema za kojeg pretpostavlja da bi se mogao pojaviti i u drugim krajevima Hrvatske. 

Arriva je informaciju o ukidanju linija objavila na svojoj internetskoj stranici 5. veljače, a da o tome prethodno nije obavijestila putnike. Već od idućeg dana vozili su po novom voznom redu, za koji mnogi nisu znali, pa su tog dana zakasnili na posao, u svoje škole, pa i na ranije dogovoreno liječenje.

Komentari (53)
  • 27 godina HDZ+HDSSB....tumor i gangrena, plodne ravice!!!!

    7. 2. 2018,   18:31
  • Ima tu idiota koji pišu "u Slavoniju ulijevaju pare", e pa idiote dođi i pokupi sve te pare što se slijevaju u Slavoniju. I kad vrate ove "posljednje" ukinute linije, povezanost "prigradskih naselja" oko Valpova i belišća je nikakva. Dijete iz sela "GAT", ode u školu u Valpovo u 9,00h , nastava mu završi oko 20,00h, i onda mora čekati autobus do 22,15, za nazad, a oni koji idu u Osijek su pravi "mađionićari" putovanja.

    7. 2. 2018,   19:39
  • Zato su rentabilne autobusne linije za Austriju , Njemačku...........

    7. 2. 2018,   18:12