Osječani od najljućih čili papričica na svijetu proizvode ljute umake koje su nazvali Čaruga, Ljuta snaša i Bećar. Brendu su dali ime Slavonska krv
‘Slavonska krv’ će i čak mačo muškarce natjerati na plač...
Iako slovi kao “najljuća” hrvatska regija, u kojoj ljute papričice stavljaju i u čobanac i u fiš-paprikaš, Slavonija donedavno nije imala autohtonog proizvođača pripravaka od ljutih papričica. Nasadi čili papričica, uglavnom iz Baranje, najčešće su završavali na tržnicama, ali i u mljevenoj paprici.
Osječki poduzetnički dvojac Igor Josipović i Bojan Bošnjak u tome su vidjeli poslovnu mogućnost. Lani su prvi put predstavili svoj brend, nazvan Slavonska krv, a čini ga nekoliko vrsta proizvoda načinjenih od ljutih papričica.
- Bojan radi na Poljoprivrednom institutu i zna puno o uzgoju bilja, a ja oduvijek želim pokrenuti neki svoj biznis, pa smo, kao dugogodišnji prijatelji, odlučili okušati se u otvaranju OPG-a. Prvo smo mislili zasaditi aroniju, a onda smo se odlučili proizvoditi ljute umake od čili papričice jer smo primijetili da u Slavoniji toga nema nego gurmani koriste slične proizvode iz Mađarske ili Srbije. Od punice sam unajmio komad zemlje nedaleko od Osijeka i tu smo posadili prve čili papričice. Nabavili smo sjeme meksičkih i indijskih, koje su najljuće na svijetu, a to su Red Savina, Habanero te Bhut Jolokia, i posadili smo ih pored naših slavonskih - priča Igor o razvijanju ideje brenda Slavonska krv. Dobru poslovnu ideju lukavo su “upakirali” u genijalnu ambalažu, originalnih etiketa i naziva, pa tako brend Slavonska krv nudi ljute umake pod imenima Čaruga, Ljuta snaša i Bećar.