Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šleper izletio s A5: Poginulog vozača izvlačili su sat vremena

None Foto: Davor Javorović/PIXSELL 11

Šleper novosadskih registarskih oznaka je oko podneva zbog još nerazjašnjenih okolnosti sletio s autoceste kojom se, nedaleko Čepina, kretao u smjeru Đakova

Više od sat vremena trebalo je osječkim vatrogascima da iz potpuno smrskanog kamiona novosadskih registracijskih oznaka izvuku tijelo poginulog vozača (30) . Policija još utvrđuje razloge koji su doveli do izlijetanja s autoceste i prevrtanja kamiona natovarenog šećerom iz osječke šećerane. Prema tragovima na autocesti zasad se samo pretpostavlja da je vozač, nakon što je desnim kotačima zakačio travnatu površinu, pokušao naglim skretanjem vratiti vozilo u prometni trak , no – nije uspio.

- Podloga je mekana i naši alati za podizanje teških tereta bili su gotovo neupotrebljivi. Trebali smo upotrijebiti svu silu tehnike da bi u konačnici uspjeli podići potpuno smrskanu kabinu i iz nje izvući tijelo. Koliko je kamion bio u lošem stanju neka vam ilustrira podatak da mi niti nakon izvlačenja vozača nismo odmah mogli znati je li netko još bio s njim u kabini, ispričao nam je zapovjednik osječkih vatrogasaca Boris Banjan.

Kamion je izletio na 43. kilometru autoceste Slavonika nedaleko izlaza Čepin, a kretao se iz Osijeka u smjeru Đakova. Prometna nesreća je bila oko podneva.

Koliko je komplicirano bilo izvlačenje tijela vozača dostatno ukazuje podatak da je u akciji sudjelovalo više od deset vatrogasaca pristiglih u tri navalna vozila, odnosno cijela dežurna smjena osječke profesionalne vatrogasne postrojbe, a da su u stanje pripravnosti bila dignuta dobrovoljna vatrogasna društva iz okolnih sela.

Osim komplicirane akcije spašavanja, vatrogasci su bili i u borbi s vremenom, jer cijelo vrijeme akcije pored njih, s obje strane kamiona, iz tankova je curilo gorivo i prijetilo zapaljenjem.

- Svaka prometna nesreća koja za posljedicu ima poginule ljude je tragedija, no ne sjećam se da je neka bila ovako tehnički zahtjevna za spašavanje, ustvrdio je Boris Banjan.

Komentari (46)
  • Jadan čovjek, danima na cesti, utovari, pretovari, gužvati se u toj kabinici koja ti je praktički sav životni prostor, čekanje na granicama...i na kraju (vjerojatno zbog umora) ovako završiti...Žalosno. Znam da je obitelji poginulih isto, ali mene kao nekog objektivnog promatrača sa strane, uvijek nekako više pogodi smrt čovjeka na radnom mjestu nego nekog divljaka koji je naganjao jurilicu 200/h :(((

    2. 7. 2014,   13:27
  • Sve su ovo gazde krive ljudi po 3 dana voze ne spavaju nikako samo sto im je gazda rekao da moraju na vrijeme stici...

    2. 7. 2014,   13:52
  • Ma nije mi jasna jedna stvar, meni se čini da ima puno više teških prometnih nezgoda u našoj ravnoj Slavoniji, nego ovde kod mene u Dalmacije di je sve krš, kamen, provalija ,okuka... ma di god da udariš ili skreneš... ajme . Nekako bi mi normalnije bilo obrnuto. Ono, u Slavoniji promašiš okuku , ništa zato, po polju do druge pa opet na cestu. Ali izgleda da nije tako.Previše se gine na cestama, a čini mi se posebno gore di je ravno.

    2. 7. 2014,   13:38