Obavijesti

News

Komentari 4

Sljedeće godine u Izrael odlazi sto hrvatskih gospodarstvenika

Sljedeće godine u Izrael odlazi sto hrvatskih gospodarstvenika
1

Površinom su tri puta manji od nas, ali im je BDP duplo veći. Imaju sedam puta više navodnjavanih površina, iako Hrvatska ima 90 puta više vodnih resursa, rekao je Primorac o izraelu

VIDEO

Počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba, Dragan Primorac u četvrtak je na svečanom prijemu Kluba i Veleposlanstva Izraela u Esplanadi najavio povijesni odlazak stotinjak predstavnika vodećih hrvatskih gospodarstvenika u Izrael tijekom slijedeće godine s ciljem intenziviranja suradnje hrvatskog i izraelskog gospodarstva. Primorac je istaknuo da Izrael živi inovacije već dugi niz godina, a to je smjer u kojem želi ići i Hrvatska.

- Površinom su tri puta manji od nas, ali im je BDP duplo veći. Imaju sedam puta više navodnjavanih površina, iako Hrvatska ima 90 puta više vodnih resursa. Treća su država u svijetu prema broju registriranih patenata u svijetu.  Nastojimo intenzivirati suradnju na svim mogućim razinama jer naše dvije države već danas djeluju kao pravi strateški partneri, rekao je Primorac na prijemu gdje se okupilo nešto manje od 400 ljudi.

U Esplanadu su tako, između ostalih stigli, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, Marko Pavić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije,veleposlanik SAD-a Robert Kohorst, veleposlanica Japana Misako Kaji, veleposlanica Australije Elizabeth Petrovic, veleposlanik Kraljevine Danske Christian Thorning, veleposlanik Španjolske. Veleposlanik države Izrael u Hrvatskoj Njegova Ekscelencija Ilan Mor pozdravio je sve prisutne istknuvši golem pomak koji su Republika Hrvatska i Izrael napravili u suradnji na svim područjima te naglasio da je slijedeći nužni iskorak upravo intenziviranje gospodarstvene suradnje. „Budućnost pripada onima koji inoviraju, to je jedini način da stalno dodajete vrijednost svojim proizvodima i budete konkurentni u globalnoj ekonomiji. Ideje naših ljudi pomoću novih tehnologija pretvaramo u komercijalne proizvode, rekao je Mor, dodavši kako trenutno imaju preko 6.600 start-up tvrtki. Naglasio je da se uspjeh i posebnost Izraela temelji na obrani, istraživanju i razvoju, kulturi znanja, ljudskom potencijalu i geostrateškom položaju.

Predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog Kluba Saša Missoni se zahvalio svim članovima na dosadašnjoj potpori te istaknuo ulogu Kluba u permanentnom povezivanju Izraela i Hrvatske. „Izrael je dokaz da je ulaganje u kvalitetno obrazovanje isplativo i jedino što je dugoročno održivo. Naša suradnja mora biti bolja ne samo na gospodarskoj nego i na sveučilišnoj razini jer uspjesi u gospodarstvu proizlaze iz znanja“, istaknuo je Missoni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog izvrsnosti u radu i višegodišnje suradnje, u članstvo Hrvatsko-izraelskog poslovnog Kluba primljeni su: Pelagos Net Farmad.o.o. za marikulturu i trgovinu, Gajski, Grlić, Prka i Partneri, odvjetničko društvo d.o.o. te Opereta d.o.o. za promet nekretninama.

U ime Pelagos Net Farma d.o.o. za marikulturu i trgovinu na primanju u članstvo Kluba zahvalio se Ante Gotovina mlađi, sin hrvatskog generala Ante Gotovine, čija tvrtka već godinama pokazuje zavidno poslovanje izvan granice Hrvatske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina