Obavijesti

News

Komentari 3

Praljkova smrt u Hagu udarna vijest i u svjetskim medijima...

O Praljku su izvijestili i njemački te talijanski mediji. Corriere della Sera je objavio tekst pod naslovom "Hrvatski general popio otrov i ubio se, režiser koji je razrušio most u Mostaru"

VIDEO

Vijest o generali Slobodanu Praljku koji je u srijedu prilikom izricanja presude u sudnici Haškog suda popio otrov je jedna od glavnih vijesti u svjetskim medijima. BBC je vijest o Praljku kao breaking news stavio na glavnu poziciju na svom portalu pod naslovom “Osumnjičeni ratni zločinac je popio otrov u sudnici”.

Vijest su objavili i američki mediji kao i britanski. Guardian je objavio tekst pod naslovom "Optuženi za ratne zločine tvrdi kako je popio otrov na suđenju u Haagu".

Vijest je popraćena i u Americi, Washington Post ju je također objavio i dodao kako se radi o zadnjem suđenju Međunarodnog suda u Haagu, a objavljena je i na kanalu ABC news.

Independent je također ovoj vijesti dao veliku pažnju.

O Praljku su izvijestili i njemački te talijanski mediji. Corriere della Sera je objavio tekst pod naslovom "Hrvatski general popio otrov i ubio se, režiser koji je razrušio most u Mostaru".

Najtiražniji list u BiH "Dnevni avaz" opširno se bavi samoubojstvom Slobodana Praljka u sudnici, navodeći kako je sada ključno pitanje tko i kako mu je dostavio otrov. "Avaz" svojim čitateljima sugerira kako je Praljkov čin nešto već viđeno i sve uspoređuje s nacističkim ratnim zločincem Hermanom Goeringom koji se nakon izricanja smrtne presude ubio cijanidom.

Ljubljansko "Delo" u vezi s presudom "šestorici" u četvrtak  ističe kako je "zadnja haaška presuda" u "fokus opet stavila susret Miloševića s Tuđmanom u Karađorđevu", ističući u glavnom naslovu na prvoj stranici da je osuda "bosanskih Hrvata" zasjenjena samoubojstvom bivšeg zapovjednika HVO-a Slobodana Praljka nakon što mu je izrečena osuđujuća presuda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'
OTVORILE SE STARE RANE

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'

Mostar je danas, zaključuju novinari Guardiana, i danas podjeljen grad. 'Cijela regija je u psihozi i jedna iskra mogla bi biti dovoljna da je cijelu ponovno zapali' govori Marin Tomaš

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi
NALAZ OBDUKCIJE

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi

Podsjetimo, Slobodan Praljak umro je u srijedu popodne u bolnici u Den Haagu nakon što je u sudnici odmah nakon izricanja presude popio tada nepoznat otrov
Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se
'HRVATI SU SPASILI BIH'

Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se

Nužno je i legitimno da se za koji dan u New Yorku, pred Vijećem sigurnosti UN-a, koje je svojom rezolucijom i osnovalo Haaški sud, iznese stav Hrvatske o njegovu radu, smatra Kovač