Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slomio nogu u divljini i htio se ubiti, pa ipak puzao četiri dana

<div> <iframe width="504" height="321" src="https://player.theplatform.com/p/2E2eJC/nbcNewsOffsite?guid=x_lon_survivor_150924" scrolling="no" frameborder="0"></iframe> </div>
None Foto: Screenshot 2

John Sain već je napisao oproštajna pisma svojoj supruzi i djeci kada se ipak odlučio suprotstaviti smrti i zadnjim snagama pokušati preživjeti i doći do spasa

Lovac John Sain (50) četiri dana je puzao kroz šumu u Idahu sa slomljenom nogom i uspio preživjeti. John je slijedio jelena i potpuno se udaljio od označenih staza kada mu je noga zapela između dvije grane i pao je. 

Zbog boli razmišljao o samoubojstvu

Pri padu je slomio kosti u desnoj nozi i nije mogao nastaviti dalje. Nije imao signala na mobitelu pa nije mogao pozvati ni pomoć. Bolovi su mu postali neizdrživi i počeo je razmišljati o samoubojstvu, ispričao je za NBC

Supruzi i djeci napisao je oproštajna pisma i tada se predomislio i odlučio preživjeti unatoč neizdrživoj boli. 

Četiri dana puzao kroz šumu

Od dvije grane improvizirao je udlagu i počeo puzati po grubom šumskom tlu. John je imao sreće što je kod sebe imao mali set za preživljavanje i pročišćivać vode, a noću je palio vatru kako bi se ugrijao. Nakon četiri dana snaga ga je gotovo u potpunosti izdala, no tada su na njega naišla dvojica motociklista. 

- Cijelim putem sam se molio da se to dogodi - ispričao je John koji za sebe kaže da je veliki vjernik i da mu je molitva pomogla. 

Muškarci koji su ga pronašli pozvali su pomoć, a zatim i pomogli raskrčiti dio šume kako bi helikopter Hitne pomoći imao gdje sletjeti. 

Screenshot

I dalje će sam ići u lov

Sain se sada nalazi u bolnici u Boiseu i oporavlja se od operacije noge. Njegova supruga Jennifer kaže kako je John iskusni lovac i kako ne namjerava prestati sam ići u lov, no ne pada mu na pamet više se upustiti u takvu avanturu bez satelitskog telefona ili GPS lokatora, piše Daily Mail.

Komentari (49)
  • kako sada kipi od sreće. huraaa!

    29. 9. 2015,   23:56
  • najvaznije od svega je da je ziv i zdrav!

    29. 9. 2015,   23:40
  • Evo koliko je volja za životom jača, od svih teškoća koje je čovjek preživio. Puzao četiri dana sa slomljenom nogom. Dobro da je imao barem vode. Nikada se ne bi smjelo ići u riskantne sportove sam. Jer nikad neznaš gdje te što može zadesiti. No važno je da je čovjek ostao živ i da je dobro.

    29. 9. 2015,   23:33