Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slovenac o morskom psu: Gledao sam ga ravno u oči

None Foto: Miranda Čikotić

Kada je Damjan Pesek (43) iz Ljubljane shvatio da ga napada morska psina, pokušao ju je ubosti harpunom. Psina je kružila oko svoga plijena...

Damjan Pesek (43) iz Ljubljane, kojeg je u ponedjeljak u viškoj uvali Mala Smokova napala i teško ozlijedila bijela morska psina, u četvrtak je helikopterom slovenske vojske prebačen iz splitskog KBC-a na daljnje liječenje u Ljubljanu. Pesek je za jedan dnevni list kazao kako tijekom napada uopće nije osjetio bol, već udarac. Kada je shvatio da ga napada morski pas, pokušao ga je ubosti harpunom. Okolo je, kaže, bilo puno krvi, a tri četiri metra dalje od njega morski pas ga je gledao ravno u oči. Psina je zatim počela kružiti oko svoga plijena i on ju je ponovno pokušao ubostui harpunom. Iz mora su ga izvukli prijatelji koji su ga uvukli u čamac. Pesek kaže kako je prvu bol osjetio 30 minuta nakon ugriza. Pretpostavlja da je psinu na napad mogao natjerati ulov koji je nosio na leđima te da ju je otjerao zvuk motora s čamca. Naime, toga je dana Slovenac Pesek bio u ribolovu s još dvojicom ronilaca.

Komentari (10)
  • lako se sad zajeb i po covjeku pljuvat...bas me zanima kako bi se ivana_r snasla i ostali koji su najpametniji a on koji je to prosao i hvala bogu ostao ziv...po njima najgluplji...samo zato sto je slovenac....svi smo ljudi....ne gleda se ko je od kud...nego ko je kakav....a to je-kakav si covjek....sta ti vrijedi...da si purger....a najveci kreten kojeg je mogao covjek zamislit...i da ne pricam za ostale iz drugih gradova....zato pssss....bljujem na takve....bezobzira kaj sam iz zg....ali za mene nisu ljudi koji druge gledaju na to ko je iz kojeg grada ili drzave....za mene to nije covjek pa da se postavi na trepavice..toliko.....SLOVENAC drzi se.... ;-)

    10. 10. 2008,   11:47
  • Joooj...kosa mi se digla..svaka cast njemu na hrabrosti...ja da ga vidim mislim da bi mi tog trena srce otkazalo...ovak se najezim cim udem u more...a kamo li da vidim nesto blizu sebe...brrrrrrr....uzas..../tema u 7 mj..tu negdje...isto bila sa morske peseke..pa je neko izjavio da bijela psina nece doci zato sto je nase more..toplo...ha ha ha...lupi i ostane ziv...ako nisu neki znali...bijelim psinama ne smeta toplina mora...da pace privlaci ih zbog hrane...a ima ih sve vise i vise...ako mogu biti u mjestima gdje je jos toplije nego nase more zasto onda nebi bile kod nas...zapita cu se za iducu god..koliko cu duboko ici u more...drugima svaka cast..ali voljela bi da je moje srce na mjestu..nebi da mi otkaze...jos sam mlada... :))

    10. 10. 2008,   11:37
  • Morski pesek je možda tražio i rodbinu....;))

    10. 10. 2008,   10:43