Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slovenci će na telefon dobivati obavijesti o svojim doprinosima

Sve što za  moraju napraviti je da u svoj uređaj instaliraju besplatnu aplikaciju, nakon čega će obavijest o eventualnom propustu ili nemaru poslodavca dobivati automatski

Zaposleni u Sloveniji koji se boje da im poslodavci ne uplaćuju redovno doprinose za socijalnu sigurnost odsad će o tome dobivati poruke na svoje pametne telefone.

Sve što za  moraju napraviti je da u svoj uređaj instaliraju besplatnu aplikaciju, nakon čega će obavijest o eventualnom propustu ili nemaru poslodavca dobivati automatski.

"Neće biti potrebna nikakva aktivnost korisnika, a obavijest će dobivati i kad je aplikacija zatvorena, tako da mogu biti bez brige jesu li njihovi doprinosi uplaćeni ili ne", objavila je financijska uprava ministarstva financija.

Neplaćanje doprinosa, osobito za mirovinsko osiguranje, do prije nekoliko godina nije bio rijedak slučaj kojemu su pribjegavali pojedini poslodavci, ali su propisi otada postroženi.

Onima koji ne ispunjavaju tu obavezu prijeti kazna do 30.000 eura i tri godine zatvora.

Komentari (3)
  • kad će kod nas to zaživjeti?

    24. 1. 2019,   01:07
  • pravna država

    23. 1. 2019,   19:04
  • kaže mi jedan poznanik da mu iz firme SMS porukom uvijek jave kad uplate plaću i baš neki dan ,kaže,dobio sms da mu je sjelo na račun pola minimalca za deseti mjesec...

    24. 1. 2019,   01:45