Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Slovenija će platiti kazne koje ribarima stižu iz Hrvatske...'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska spoznati da krši europsko i međunarodno pravo i na taj način izbjegava jedini mogući pristup za konačno rješenje tog predmeta, rekao je Cerar

Slovenski premijer Miro Cerar nakon sastanka sa srpskom premijerkom Anom Brnabić obratio se novinarima naglasivši da su razgovarali i o arbitražnom sporu između Hrvatske i Slovenije, javlja N1.

- Ja sam rekao da će Slovenija dosljedno inzistirati na primjeni arbitražne presude. Mi implementaciju provodimo u praksi, ali sam rekao i to da će Hrvatska spoznati da krši europsko i međunarodno pravo i na taj način izbjegava jedini mogući pristup za konačno rješenje tog predmeta, rekao je Cerar.

Dotaknuo se i kazni ribarima, kazavši da je Slovenija u vrijeme pripreme za provedbu arbitražne presude usvojila interventni zakon i pobrinula se za sigurnost svojih ribara. 

. Ako bi došlo do nekih smetnji u ribarenju, njihovu radu ili do izdavanja kazni, koje bi im poslala Hrvatska, nadležne pravne institucije osigurale su im pravnu pomoć, a mi smo im osigurali financijska sredstva, da platimo kazne. Naši ribari neće osjetiti nikakav financijski teret, za to će se pobrinuti slovenska država, kaže Cerar.

Komentari (98)
  • Sto ima srbija sa arbitrazom izmedu hrvatske i slovenije pa da se o tome razglaba..cerar se pogubio...

    1. 2. 2018,   14:16
  • Ako Slovenija plati kazne svojim ribarima, znači da priznaje stav Hrvatske. Inače takve kazne su besmislene sa obadvije strane.

    1. 2. 2018,   13:56
  • I Hrvatska će svojima platiti. Pošto novca nema iz razloga svima znanih, osim onima koji ne žele znati ili se prave da ne znaju, onda u vidu psihološko-moralno-domoljubne podrške.

    1. 2. 2018,   14:17