Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slovenija: Držite se riječi i odustanite od ZERP-a!

None Foto: AFP

Proglašenje ZERP-a i njegova primjena u praksi za Sloveniju su potpuno neprihvatljivi jer bi kršili njenu suverenost, stoji u izjavi slovenske vlade

Jednostrano proglašenje ZERP-a, a u prvom redu njegova primjena u praksi, značili bi temeljito posezanje u suverenost Republike Slovenije, kaže slovenska vlada.
"Zato bi takav postupak za Sloveniju bio potpuno neprihvatljiv. Probleme koji su nastali zbog najave primjene ZERP-a na članice Europske unije može se riješiti vrlo brzo i jednostavno - uvažavanjem zaključenih sporazuma i prihvaćenih obveza. Na tome će vlada Republike Slovenije ustrajati.", objavljeno je u Ljubljani.
"Slovenija je od samoga početka svestrano podržavala što skorije uključivanje Hrvatske u EU, pa i onda kad su neke druge članice o članstvu Hrvatske u EU imale velike rezerve. Zato utoliko više i s opravdanjem očekujemo da će Republika Hrvatska kao kandidatkinja za članstvo u EU u ovom slučaju vjerodostojno postupati", objavila je slovenska vlada."Jedno od temeljnih načela europskog ponašanja je naime poštovanje zadane riječi", navodi se u izjavi slovenske vlade koju je popodne na svojim internetskim stranicama objavilo ministarstvo vanjskih poslova.

Komentari (10)
  • \"Zato bi takav postupak za Sloveniju bio potpuno neprihvatljiv\"!? Pa, naravno da bi vama bio neprihvatljiv! Hoćemo li napokon imati muda i pokazati zube onda kada to treba? Pa, zar je moguće da će nas ovi pizdeki i dalje ucjenjivati? Ivo, dobio si izbore, pokaži se sada! Ili će sve završiti poput velikih obećanja na splitskoj rivi? Dragi Janezi, ako nam ulazak u EU ovisi o takvim pajacima poput vas, jebeš EU!

    30. 12. 2007,   15:33
  • Da kekeci nisu dozlogrdili i Bogu i vragu, jesu! Ipak, kad se sjetimo kako su sukobi u Savudrijskoj vali bili inscenirani u dogovoru sa Sanaderom, pitanje je koliko i sada na ZERP utječu zakulisne igre nekih viših instanci, a koliko je sukob sa Slovenijicom otvoren i stvaran. U svakom slučaju, dolje kekeci!

    30. 12. 2007,   16:30
  • prokleti kekec

    30. 12. 2007,   15:26