Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slovenija: Policija razbila lanac prostitucije, ispitali 19 ljudi

None Foto: PA/Pixsell

Nacionalni istražni ured (NPI), policijski odjel za progon gospodarskog i organiziranog kriminala, naveo je u priopćenju za javnost da se radi o državljanima Slovenije i Rumunjske

U više racija u lokalima na području Nove Gorice i Maribora u srijedu i četvrtak slovenska policija ispitala je 19 osoba pod utemeljenom sumnjom da su organizirali opsežni lanac prostitucije, objavili su u četvrtak slovenski mediji.

Nacionalni istražni ured (NPI), policijski odjel za progon gospodarskog i organiziranog kriminala, naveo je u priopćenju za javnost da se radi o državljanima Slovenije i Rumunjske. Protiv njih i jedne registriranje tvrtke u kojoj je također obavljen pretres vodi se kazneni postupak zbog zloporabe prostitucije, iskorištavanja, proizvodnje i prodaje droga.
Privedeno je osam osumnjičenika, od čega ih šest do daljnjega ostaje u pritvoru.
Kako navode vodeći slovenski mediji, riječ je o jednom od najvećih slučajeva organizirane prostitucije u Sloveniji do sada.
Televizijska postaja POP-TV navodi da je policija duže pratila osumnjičene prikrivenim metodama, te da se procjenjuje kako su oni u dužem vremenskom periodu praćenja prostitucijom ostvarili nezakonitu zaradu od preko deset milijuna eura.

Foto:Ilustracija

 

Komentari (5)
  • Kod nas se u prostituciju ne smije zadirati a o elitnoj da i ne pričam...

    24. 1. 2019,   19:26
  • Da li su Brkić i Trolušić bili na ispitivanju!?

    24. 1. 2019,   23:47
  • Razbili su oni lanac prostitucije malo sutra,... ako i jesu onda se tu radi o jeftinoj prostituciji gdje se krešu za pedesetak eura i to negdje u šumarku, autu ili u kakvom napuštenom objektu. Elitna prostitucija je nedostupna i nju obično paze velike zvjerke, a ima ih.... majko mila!:))

    24. 1. 2019,   21:26