Obavijesti

News

Komentari 9

Slovenka ubila dvoje djece jastukom dok su spavala?

Slovenka ubila dvoje djece jastukom dok su spavala?
6

Slovenska policija sumnja da je Kristina M. (36) jastukom ugušila 2,5-godišnju kćer i 4-godišnjeg sina u svom stanu u Sežani. Istraga je u tijeku...

VIDEO

Dvije bijele svijeće gore ispred ulaza na kućnom broju 7 u Ulici Ivana Turšića u središtu slovenske Sežane nijemo podsjećajući na strašnu obiteljsku tragediju u kojoj je u noći na nedjelju pod još nerazjašnjenim okolnostima umrlo dvoje male dječice, brat i sestrica. Emi su bile tek 2,5 godine a Matiji 4. Sumnja se da se ih je ubila majka Kristina M. (36). Vjeruju da ih je ugušila jastukom ili otrovala tabletama. Što je od toga istina pokazat će istraga. U policijskoj upravi u Kopru su nam potvrdili da su djeca umrla u noći na nedjelju, ne iznoseći detalje zbog interesa istrage koja traje.
- Sudac je naložio obdukciju na tijelima djece i o pojedinostima ćemo izvijestiti naknadno - rekao je Marko Kastelic iz koparske policije te nije potvrdio je li Kristina uhićena. Susjedi koji su poznavali nesretnu obitelj u tišini dolaze ispred zgrade na kojoj je u znak tragedije izvješena državna zastava spuštena na pola koplja, tek zastanu, u nevjerici odmahnu glavom i produže dalje.
- Tata, djeca ne dišu - rekla je svojem ocu Kristina, majka umrle dječice nazvavši ga na telefon, kako doznajemo, te kobne noći nešto iza ponoći. Kristinin otac, Iztok M., inače poznati sežanski liječnik koji živi samo stotinjak metara dalje, odmah je došao u stan te alarmirao Hitnu pomoć. Liječnici su dolaskom u stan na 2. katu zgrade mogli konstatirati smrt brata i sestre. Pozvali su policiju. Susjedi kažu kako te noći ništa nisu čuli. Svi nekako nerado govore o tragediji u susjedstvu, ali se slažu u jednom - alkohol je Kristini „uzeo glavu“.
- Znam da su roditelji nesretne dječice imali problema i da su se nedavno razveli. Otac nesretne dječice Andrej se je prije par mjeseci odselio od njih, ali je gotovo svaki drugi dan dolazio po njih da ih vozi u vrtić. Kristina je bila lijepa žena. Međutim, u posljednje je vrijeme bila malo čudna. Pila je. Znali smo je vidjeti da u dječjim kolicima ima bocu alkohola. Nekad je iza kolica hodala raširenih ruku kao da je na brodu - kaže susjed Edvin Kukanja. Obitelj je imala problema, a nakon razvoda u sve se umiješao i Centar za socijalnu skrb u Sežani nastojeći im pomoći u odgoju djece. Ocu su djeca bila dodijeljena 3 dana u tjednu, a majci 4 dana. Doznajemo kako su djeca s ocem u subotu navečer bila na večeri kod djeda i bake. Otac Andrej je potom djecu ostavio kod majke.
- Prije nekoliko dana postavljao sam im kabelsku televiziju. Dječica su sve vrijeme bila u pidžami i veselo se igrali trčkarajući oko mene. I evo, naoko normalno situacija se pretvorila u nenormalnu - priča susjed Vlado. Lidija, prva susjeda, ne može doći k sebi.
- Sva sam izvan sebe. Još mi se koža ježi. To su još jučer bila zlatna zaigrana dječica i ne mogu vjerovati da ih više nema - očajna je susjeda Lidija. Neslužbeno doznajemo da je majka u ponedjeljak smještena u psihijatrijsku bolnicu u Ljubljani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina