Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slovenska policija otkrila je mučitelja mačke iz Radovljice

Slovenija: Za "surovo postupanje" ili "nepotrebno mučenje" životinja globa je 800 do 1200 eura, no ako je došlo do trajnog sakaćenja životinje ili smrti, onda počinitelj može i kazneno odgovarati

Slovenska policija otkrila je nakon kraće potrage mladića koji je uhvatio živog mačka  i bacio ga u dubinu s lokalnog vidikovca u mjestu Radovljica, što su prijatelji iz njegova društva snimili i objavili na Facebooku, a onda policiji prijavilo društvo za zaštitu životinja.

Policija je u utorak objavila da su muškarca prijavljenog zbog navodne okrutnosti prema životinji identificirali, no da je utvrđeno kako je snimka objavljena na Facebooku star nekoliko godina, da je mačak preživio incident, što im je posvjedočila i obitelj kod kojega su ga našli.

Slovenski kazneni zakonik za "surovo postupanje" ili "nepotrebno mučenje" životinja predviđa globu od 800 do 1200 eura ako se to ocijeni prekršajem, no ako je došlo do trajnog sakaćenja životinje ili njene smrti, onda počinitelj može i kazneno odgovarati te dobiti do dvije godine zatvora.

Kako navode slovenski mediji, društva za zaštitu životinja od mučenja traže oštre sankcije protiv ovakvih počinitelja, a jedna je anonimna ljubiteljica mačaka za televizijsku postaju POP-TV kazala da kaznama mlade  ljude treba spriječiti na samom početku da muče životinje, jer će svoju agresiju i okrutnost prije ili kasnije pokazati i na ljudima.

Kako prenosi ta televizijska postaja, osumnjičenog, navodno maloljetnika od 17 godina čiji identitet službeno nije otkriven, sumnjiče i zbog vandalizma, odnosno uništavanja defibrilatora koji je bio postavljen na  Bledu, za hitnu reanimaciju u slučaju zatajenja srca.

 

Komentari (2)
  • Da se radi o zlostavljanju psa, 1546 komentara bi vec bilo kako to nije humano, kako tog zlostavljaca treba ovako pa treba onako. A rijec je o macki i nikoga ne zanima izgleda. Jadno skroz

    22. 5. 2019,   16:20
  • da je bacio žensku bio bi samo mali pasus,mislim kod nas

    23. 5. 2019,   23:15