Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slovenski bjegunac šopingirao u Zadru, uhitila ga naša policija

Slovenca je, naime, tražila njegova država jer je za njim raspisan europski uhidbeni nalog zbog imovinskih nedjela. Sa suprugom je otišao na ljetovanje na Pašman

Slovenski turist (31) kupovao je odjeću u trgovinskom centru Supernova u Ulici akcije Maslenica u petak poslijepodne. Prišli su mu policajci i legitimirali ga. Slovenac se mrtav hladan lažno predstavio te još i  izvadio krivotvorenu osobnu iskaznicu na kojoj je bila njegova slika i krivo ime i pružio je policajcima. Nije se opirao pri uhićenju.

Slovenca je, naime, tražila njegova država jer je za njim raspisan europski  uhidbeni nalog, o čemu je službenicima Odjela organiziranog kriminaliteta zadarske policijske uprave stigla obavijest putem Europola. 

Štoviše, već su ga neko vrijeme tražili jer se znalo da je na zadarskom području. On je mirno ljetovao sa suprugom na otoku Pašmanu. Slovenci su ga tražili jer je 31-godišnjak osuđen na višegodišnju kaznu zbog  imovinskih (ne)djela te je trebao u zatvor. Umjesto toga, dao je petama vjetra i došao u Hrvatsku. 

Nakon uhićenja policajci su ga priveli sucu istrage Županijskog suda u Zadru. Završio je u ekstradicijskom pritvoru te čeka odluku o izručenju Sloveniji. Naši su mu dodali i kaznenu prijavu za krivotvorenje isprave.  

Komentari (7)
  • Nisam lektor ali pojedini novinari koji pišu ipak bi trebali "malčice" pregledati tekst kad ga napišu, npr: Slovenci su ga tražili jer je 31-godišnjak osuđen na višegodišnju kaznu zbog imovinskih (ne)djela te je trebo u zatvor. ( TREBO?! a da nije trebao možda? )

    14. 9. 2015,   13:06
  • 49 nije neka starost da zbog toga ne bi trebao imati auto. pitanje je zašto je na slobodi a poznat je po vožnji u alkoholiziranom stanju. u zatvor ili na lječenje jer vec je ozlijedio nekog a ostale ugrožava svojom bahatošću i glupošću.

    14. 9. 2015,   15:11
  • Da , onda neka netko kaze da se hrvatska i slovenska Politika ne razumiju. Taj sto je u Hrvatsku doso trosit novce i investira uhapsit i stjerat, a domace lopine Koje nas unistavaju i kradu njima pruzit zastitu. Bravo sistem.

    14. 9. 2015,   11:55