Obavijesti

News

Komentari 22

Slovenski MUP: Ne očekujemo više incidente tijekom dana

Slovenski MUP: Ne očekujemo više incidente tijekom dana
1

Prema riječima Šefica, nešto prije sedam sati ujutro "u slovensko more" u zaljevu uplovila su tri hrvatska ribarska broda praćena hrvatskim policijskim brodovima

VIDEO

Prvi  dan slovenske jednostrane implementacije arbitražne odluke o granici na moru, te daljnja očekivanja i mjere slovenskih vlasti u Piranskom zaljevu, odnosno Savudrijskoj vali, komentirao je popodne na konferenciji za novinare Boštjan Šefic, državni tajnik u ministarstvu unutarnjih poslova rekavši da je tijekom jutra zabilježen jedan incident, ali da ih tijekom dana više ne očekuje.

Prema riječima Šefica, nešto prije sedam sati ujutro "u slovensko more" u zaljevu uplovila su tri hrvatska ribarska broda praćena hrvatskim policijskim brodovima.

"Slovenska policija odmah je reagirala i dokumentirala događaj", kazao je Šefic, dodavši da se situacija kasnije smirila i da ne očekuje nove incidente tijekom dana. "Slovenska policija je hrvatske ribare  upozorila da se nalaze u slovenskom moru i  da su nezakonito prešli državno granicu, pa se nalaze u prekršaju", kazao je Šefic, dodavši da će policija zato kasnije provesti odgovarajuće postupke za taj prekršaj.

"Slovenski državni organi nadziru cijelo slovensko more i imaju situaciju u potpunosti pod kontrolom", kazao je Šefic, dodavši da na žalost dolazi do incidenata i  prekršaja s hrvatske strane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Mi ćemo napraviti sve  da toga bude što manje i da do toga ne dolazi, a u takvim ćemo slučajevima ako se dogode postupati po zakonu i izricati novčane kazne", kazao je Šefic.

Od današnjeg dana Slovenija će kažnjavati i pokretati postupke za sve one koji nezakonito ulaze u slovensko more, dodao je.
Slovenski mediji navode da brodove slovenske policije koji reagiraju u takvim situacijama prati i ribarska inspekcija, te da će policija u postupcima protiv prekršitelja ako budu novčano kažnjeni rješenja slati u Hrvatsku, a možda i naplaćivati kazne onima koji se na rješenja budu oglušili prilikom njihova ulaska u Sloveniju.

"Prekršajni postupak je precizno reguliran i u slučajevima kad je počinitelj iz druge države. Ako hrvatski organi ne bi htjeli, mi imamo i druge mogućnosti kako im ta rješenja uručiti i naplatiti kazne", dodao je Šefic.

Dodao je da će slovenska policija zaštititi svoje ribare u zaljevu koji love u slovenskom moru, te da na tom području ne može djelovati organ druge države. "Spremni smo reagirati na odgovarajući način, a za to imamo i odgovarajuće planove iako se nadamo da do toga neće doći", kazao je Šefic.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a