Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slovenskim ribarima je vlada osigurala odštete radi 'smetnji'

Odštete ribarima dodjeljivat će se temeljem molbe u kojoj će navesti kako su bili spriječeni u namjerama da love na području zaljeva južno od središnje crte razdvajanja

Slovenska vlada odlučila je osigurati dopunska sredstva za isplatu odšteta slovenskim ribarima, na koje po njenom mišljenju imaju pravo jer ne mogu slobodno ribariti u dijelu Piranskom zaljeva za koji Slovenija smatra da joj pripada po lanjskoj odluci arbitara koju Hrvatska ne priznaje i ne namjerava je primijeniti.

Vlada je u srijedu na dopisnoj sjednici ministarstvu poljoprivrede i šumarstva dodijelila 255 tisuća eura za "isplatu nadoknade ribarima zbog smetnji pri ribolovu u moru koje u pod suverenošću Slovenije", objavljeno je u srijedu iz vlade tehničkog premijera Mire Cerara koja do izbora nove administracije vodi tekuće poslove.

Vlada navodi da se radi o odluci vezanoj na lanjski paket zakona kojim je Slovenija jednostrano primijenila neke odluke arbitražnog rješenja, a sredstva su osigurana dodatno jer se lani nisu ukalkulirala u proračunski plan.

Odštete ribarima dodjeljivat će se temeljem molbe u kojoj će navesti kako su bili spriječeni u namjerama da love na području zaljeva južno od središnje crte razdvajanja, a u formulu za dodjelu odštete uvrstit će se i dužina ribarskog broda. Sredstva će se odobravati za razdoblja od šest mjeseci.

Komentari (2)
  • juzno od sredisne crte ,,pa ako je sredisna crta u sredistu ,,i prihvacaju je kao sredisnju crtu ,kako mogu loviti juznije ??? ne kontam ove janeze ,,jesul svi pukli ??

    8. 8. 2018,   23:00
  • ne prihvaćaju

    9. 8. 2018,   01:53