Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Složili se: Merkel i Hollande i dalje žele Grčku u eurozoni

None Foto: Reuters/Pixsell 4

Njemačka: Francuski predsjednik je odmah nakon prisege otputovao u Berlin. Na sastanak s njemačkom kancelarkom je kasnio dva sata jer je avion udario grom

Francois Hollande, francuski predsjednik, se u utorak sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Nakon sastanka Hollande je izjavio kako Europa mora razmotriti sve moguće mjere koje mogu potaknuti ekonomski rast. Rekao je i kako je sve spreman staviti na stol 23. svibnja na summitu EU-a uključujući i EU obveznice. 

Razgovarali su i o Grčkoj te su se složili kako Francuska i Njemačka žele da Grčka ostane u eurozoni, piše BBC.

- Nadam se da Grcima možemo poručiti da je Europa spremna dodati mjere za poticanje rasta i potporu ekonomiji - rekao je francuski predsjednik. 

On je u utorak prije nego što je otputovao na sastanak s Merkel položio prisegu i imenovao je premijera. Nakon niza govora i protokolarnih dužnosti, tijekom inauguralne parade 'oprala' ga je kiša. Kada je krenuo u Berlin njegov je avion pogodio grom. Zbog toga se morao vratiti u Pariz i sjesti u drugi zrakoplov. U Berlin je kasnio dva sata. Merkel je pak udar groma u Hollandeov zrakoplov  protumačila kao mogući dobra predznak buduće suradnje. 

Komentari (2)
  • Normalno da žele, još ima resursa koje EU iz Grčke može izvući

    16. 5. 2012,   09:00