Obavijesti

News

Komentari 38

Složni Pleterničani prijatelju za Uskrs uređuju trošnu kuću

Složni Pleterničani prijatelju za Uskrs uređuju trošnu kuću
8

Draganu Ferkiću (61) dom je pun vlage i nije za život. Prijatelji su mu počeli obnavljati kuću jer žele da u njoj dočeka Uskrs. Nabavili su mu namještaj i apatate

VIDEO

Prije nego što smo počeli s radovima, stanje je bilo katastrofalno. Svakog dana radimo koliko stignemo jer svi smo zaposleni. Vjerujemo da će za tjedan dana unutrašnjost biti potpuno obnovljena, priča Ivica Larna (58), predsjednik mjesnog odbora u Pleternici.

On je pokrenuo akciju te s još nekoliko prijatelja iz Pleternice, Sulkovaca i Bresnice posljednja dva mjeseca rade na obnovi kuće Dragana Ferkića (61). Žele mu, kažu, omogućiti normalne uvjete za život jer mu je unutrašnjost kuće bila u očajnom stanju. Sve je, tvrde, bilo puno vlage, pa su zidovi popucali, laminat se podignuo, a strop propadao. Ivica je za pomoć zamolio i Grad Pleternicu te se odazvala i gradonačelnica Antonija Jozić. Osigurala je Ferkiću da prvi put kuću spoji na kanalizaciju jer dosad to nije imao riješeno.

- Moram samo podnijeti zahtjev pa ću napokon imati i kanalizaciju. Prijatelji su me šokirali kad su mi rekli da će obnoviti kuću jer nisam imao novca za tako velike građevinske zahvate. Živim od 600 kuna invalidnine i 800 kuna socijalne pomoći, što je solidno, ali nedovoljno za obnovu - ispričao nam je vlasnik kuće Dragan Ferkić. Otkrio nam je kako u kući živi četiri godine te da mu je to jedino mjesto na kojemu može biti. Prije toga radio je 23 godine u samostanu u Ljubljani prije nego što je odlučio vratiti se u rodni kraj.

- Otkad su mi okrečili zidove i stavili novi laminat, osjećam se kao da živim u hotelu s pet zvjezdica. Strop je donedavno bio u očajnom stanju i sve je otpadalo s njega. Doslovce se više nije dalo izdržati od vlage i smrada - opisuje nam Ferkić.
Pohvalio se kako je od prijatelja dobio štednjak, hladnjak, novi namještaj i kuhinju, koji čekaju u garaži, a dovezli su mu i prikolicu punu drva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Radi bolje izolacije uskoro ćemo kuću obložiti stiroporom. Želimo da naš Dragan Uskrs dočeka u sređenom domu. Stavili smo na kuću i novu stolariju, a na proljeće ćemo srediti i dvorišnu zgradu – kaže Larna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina