Obavijesti

News

Komentari 59

"Udovoljio sam Barišiću jer je bio moćan i blizak Sanaderu"

"Udovoljio sam Barišiću jer je bio moćan i blizak Sanaderu"
4

Hrvatska poštanska banka je s Fimi Medijom surađivala od 2006. i 2009. godine, a ukupna vrijednost tih poslova je bila između pet i šest milijuna kuna, kaže Protega

VIDEO

Na suđenju u slučaju Fimi Media je u ponedjeljak svjedočio Josip Protega, bivši šef Hrvatske poštanske banke (HPB). On je posvjedočio kako je HPB surađivala s Fimi Medijom od 2006. i 2009. godine, a ukupna vrijednost tih poslova je bila između pet i šest milijuna kuna. Do suradnje je došlo kada mu je Barišić preporučio Nevenku Jurak.

- U travnju 2007. smo potpisali ugovor o suradnji s Fimi Medijom na traženje Mladena Barišića, kaže Protega.

Dodaje kako je htio udovoljiti Barišiću kako ne bi naštetio poslovanju banke. 

- Barišić je bio državni tajnik u ministarstvu financija, a mi smo bili u ekspanziji i htjeli smo pristup državnim firmama da postanu naši klijenti. To nije moglo ići bez podrške vlade i politike - rekao je Protega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Protega je u istrazi rekao kako je čuo da Barišić zna biti vrlo neugodan i nezgodan te da je politički moćan i blizak Ivi Sanaderu. Na sudu je danas rekao kako i dalje to misli. 

- Čuo sam priče kako nisam kooperativan i kako ne želim suradnju s Fimi Medijom pa smo potpisali ugovor jer nisam dalje htio "ljutiti" Barišića - kaže Protega.

Fimi Mediji paušal od 100.000 kuna

Protega je rekao kako su se jednom prilikom on Barišić i Jurak sastali u carinskoj upravi te su se dogovorili o medijskoj suradnji i kupnji medijskog prostora. Sklopili su i ugovor kojim je banka mjesečno Fimi Mediji plaćala 100.000 kuna paušala.

Posvađao se s Jurak pa je trebao biti smijenjen 

Nevenka Jurak je surađivala sa šefom marketinga u Hrvatskoj poštanskoj banci Franjom Sinkovićem. Jednom su se posvađali, a onda je Barišić od mene tražio da smijenim Sinkovića, no odbio sam kaže Protega. Tada kaže nije bilo nikakvih sankcija no zahladili su odnosi i Barišić HPB-u više nije pomagao dovoditi državne tvrtke.

"Sanader mi nije naredio suradnju s Fimi Medijom"

Braniteljica Jadranka Sloković je svjedoku predočila iskaz Mladena Barišića iz istrage u kojem Barišić tvrdi da je bio prisutan kad je Sanader nazvao Protegu i naložio mu da HPB surađuje s Fimi Medijom.

- Nije istina, Sanader me nikada nije zvao oko toga - rekao je Protega.

Protegu se podsjetimo, tereti u aferi Bankomat no optužnica protiv njega još nije pravomoćna. U slučaju Fimi Media Protega je, baš kao i Ivan Mravak, bivši šef HEP-a dobio oprosnicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.