Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slučaj 'leš iz škrinje': Smiljani Srnec produljili istražni zatvor

None Foto: Vjeran Žganec Rogulja, Matija Habljak, Goran Stanzl/PIXSELL 11

Županijski sud u Varaždinu produljio je istražni zatvor Smiljani Srnec (45), osumnjičenoj da je 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru. Smiljana će u pritvoru ostati do 16. srpnja

Smiljana Srnec (45), osumnjičena da je ubila sestru Jasminu Dominić, čije su tijelo pronašli u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu, ostat će u pritvoru do 16. srpnja, piše Večernji list.

STRAVIČAN SLUČAJ ŠKRINJA Tko je sve znao i zašto majka Smiljani ne želi doći u zatvor?

Županijski sud u Varaždinu 15. svibnja produljio joj je istražni zatvor na mjesec dana, ali Županijsko državno odvjetništvo žalilo se navevši da u tom roku neće stići dovršiti istragu jer neće imati sve nalaze i mišljenja Centra za forenzička ispitivanja.

Sud je uvažio žalbu i produljio pritvor Smiljani Srnec za dodatnih 30 dana.

Smiljanu sumnjiče da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru. Istražni zatvor određen joj je 20. veljače zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela.

SLUČAJ ŠKRINJA: 'Problem je što još nisu našli oružje, otisci ne znače puno...'

Njezino priznanje ne smije se koristiti na sudu

Istražitelji, osim šturog Smiljanina priznanja da je 'zatukla' sestru danog u neformalnom razgovoru policiji istu večer kad je uhićena, drugog pravog dokaza da je ona ubojic nemaju, a ovo neformalno priznanje tužiteljstvo ne smije koristiti. 

Vjerojatno je iz tih razloga Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić u žalbenom postupku na istražni zatvor i istragu, pokušao to priznanje zajedno s drugim službenim bilješkama policije izdvojiti iz spisa.

OSTAJE U PRITVORU Smiljanina majka stalno moli na grobu ubijene kćeri Jasmine

Podsjetimo, Jasmina Dominić je nestala negdje u kolovozu 2000. godine. Tek pet godina kasnije, 16. kolovoza 2005. Jasminin nestanak prijavljuju policiji u Čakovcu.

U subotu 16. veljače, čak 19 godina kasnije, njezino tijelo u zamrzivaču našao je zaručnik Smiljanine najstarije kćeri.

Preko tijela zamotanog u najlon bili su pobacani komadi mesa, među njima i svinjski kare iz 2002. godine.
 

Komentari (46)
  • U neformalnom razgovoru je priznala da je zatukla sestru ali se to ne može na sudu iskoristit protiv nje...ha ha ha....Pa tko je tu lud...Sad bu rekla u prisustvu odvjetnika kako se samo šalila i sve izmislila... Na kraju će bit da imaju sumnjivca al nemaju dokaza....

    12. 6. 2019,   11:58
  • da su bar tak ažurni sa mamićem i bandićem

    12. 6. 2019,   11:45
  • a zasto se priznanje koje netko daje pred policijom ne moze koristiti kao dokaz?

    12. 6. 2019,   11:55