Obavijesti

News

Komentari 49

Slučaj MULJanik: Sada svi peru ruke od odgovornosti...

Slučaj MULJanik: Sada svi peru ruke od  odgovornosti...
1

Danko Končar poručuje kako se radi o lovu na vještice te da je Jakovčić dobio za angažman u Afrak grupi malo više od milijun kuna od 2015. kad više nije bio predsjednik stranke

VIDEO

Kriza u Uljaniku traje već godinama. Radnici su nekoliko puta izlazili na ulice i borili se za svoja prava, a sada su izgubili strpljenje i svaku nadu da će biti bolje. Cijelo to vrijeme Uprava, Vlada i političari međusobno se optužuju i peru ruke od svoje odgovornosti. Vlada otvoreno kritizira Upravu zbog načina vođenja pulskog i riječkog brodogradilišta i svakog dana ponavlja kako država više ne može i neće na dosadašnji način pomagati Uljaniku.

- Brodogradilište Uljanik je ključna gospodarska, socijalna i politička tema, ali radi se o privatnoj kompaniji i odgovornost za njeno poslovanje prije svega je na Upravi - poručio je premijer Plenković, a istog mišljenja su i njegovi ministri.

Uplatili plaće: Štrajkaški odbor obustavlja štrajk u Uljaniku
Uplatili plaće: Štrajkaški odbor obustavlja  štrajk u Uljaniku

Rafalna paljba otvorila se i između HDZ-a i IDS-a koji prst upire u Vladu i smatra da ju nije briga za brodogradnju. Kakva je situacija u Uljaniku, tvrde IDS-ovci koji vladaju Istrom, nisu znali. Istarski župan Valter Flego ističe kako je Uprava o svemu obavijestila bivšu ministricu i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić u rujnu prošle godine. Predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule Boris Miletić prozvao je Vladu zbog odugovlačenja isplate plaće radnicima, a obrušio se i zbog prijedloga da i lokalna vlast da jamstva za isplatu plaće radnicima za kolovoz.

- Svoje propuste i odgovornost žele prebaciti na općine, gradove i županiju koji u tome nikako nisu sudjelovali, osim što su kao i uvijek podmetnuli leđa da pomognu radnicima - poručuje.

Istarski HDZ pak oštro optužuje IDS za manipulativno prebacivanje odgovornosti sa sebe.

'Pozivam DORH neka utvrdi je li u Uljaniku bilo nepravilnosti'
'Pozivam DORH neka utvrdi je li u Uljaniku bilo nepravilnosti'

- Tvrditi da članovi Uprave Uljanika nemaju veze s IDS-om bezobrazno je prema svim Puljanima i Istranima koji itekako znaju kako IDS ovdje kroji politiku - kaže predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg.

Danko Končar: Pomogao sam Uljaniku iako nisam trebao
Danko Končar: Pomogao sam Uljaniku iako nisam trebao

Za odgovornost prozivaju i IDS-ovog europarlamentarca koji se našao u sukobu interesa jer je, prema medijskim objavama, još dok je bio predsjednik IDS-a u pet godina primio 2,2 milijuna kuna od tvrtke u vlasništvu Danka Končara, trenutnog strateškog partnera u Uljaniku. Zbog njega, ali i dubokog neslaganja oko rješavanja problema Uljanika, stranka Pametno napustila je GLAS i IDS u stvaranju tzv. Amsterdamske koalicije. Župan Flego je u nedjelju pozvao sve nadležne institucije da istraže tko je odgovoran za situaciju u Uljaniku, ali i Jakovčića koji će zbog svega napustiti EU parlament. Končar poručuje kako se radi o lovu na vještice te da je Jakovčić dobio za angažman u Afrak grupi malo više od milijun kuna od 2015. kad više nije bio predsjednik stranke. Nategnuti su odnosi i između Vlade i Končara. Končar kaže da nije dužan dati novac za plaće škveranima prije odluke Europske komisije o planu restrukturiranja Uljanika.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda