Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slučaj Rađenović: Batinaši dobili po tri godine zatvora

None Foto: Dalibor Urukalović 14

Igor Rađenović nije iznenađen kaznom s obzirom na zločin i bahatost okrivljenika koju su pokazali na sudu. Nada se da će isto dočekati i naručitelj

Mijodrag Šimunac nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora, a Nikola Presečki na dvije godine i deset mjeseci zbog brutalnog premlaćivanja bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića. Međutim, Nikola Presečki prije godinu dana osuđen je također za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i tada je osuđen na pet mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana. S obzirom da je u međuvremenu ponovio djelo za koje je tada osuđen, sutkinja mu je odredila jedinstvenu kaznu od tri godine i dva mjeseca za oba djela.
- Nisam iznenađen jer se radi o maksimalnim kaznama za ono što su napravili i obzirom kako su se bahato ponašali na sudu. Očekujem da ista sudbina dočeka i naručitelja - rekao je Igor Rađenović.
Na sudu su u ponedjeljak saslušani i posljednji svjedoci te su obrana i tužiteljstvo iznijeli završne riječi. Suprotno tvrdnjama Šimunca da je u policiji prije priznanja bio 30 sati, dvoje svjedoka reklo je da su od dovođenja osumnjičenog do priznanja prošla samo tri sata. Branitelj Šimunca je u završnoj riječi ustvrdio kako je ispitivanje u policiji provedeno nezakonito. Obrana tvrdi da je intenzitet napada i udaraca koje je zadobio Rađenović trebao biti znatno veći da bi se govorilo o pokušaju nanošenja teških ozljeda. Branitelj Presečkog kazao je, pak, da je njegov klijent uhićen protuzakonito i da prepoznavanje u policiji nije bilo u skladu sa zakonom. Ponovio je da je njegov klijent u vrijeme napada bio u Sloveniji, što je potvrdio i njegov otac. Međutim, sutkinja Sanja Mazalin zaključila je kako je dvojac kriv te ih u skladu s time i osudila.

Komentari (4)
  • e da su nosili Ustašku kapu dobili bi sigurno vise

    20. 10. 2008,   14:02
  • tri godine za premlačivanje ????? da su ga ubili sigurno bi dobili manje....

    20. 10. 2008,   14:15
  • Malo

    20. 10. 2008,   19:07