Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Problem je što još nisu našli oružje, otisci ne znače puno...'

None Foto: Željko Hladika/24sata 7

Pronađeni otisci u škrinji u kojoj je 19 godina bilo tijelo Jasmine Dominić navodno su dovoljno dobri da povežu osumnjičenu s ubojstvom

Tužiteljstvo vjeruje da konačno ima jake dokaze protiv Smiljane Srnec u slučaju ubojstva njezine sestre Jasmine Dominić.

U škrinji su pronašli puno Smiljaninih otisaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Vjerujem da će to biti dovoljno da se podigne optužnica, no skeptičan sam hoće li zbog toga doći i do presude - rekao nam je iskusni odvjetnik specijaliziran za kazneno pravo.

NOVI ZAPLET U PALOVCU Dokaz protiv Smiljane? Škrinja je bila prepuna njezinih otisaka

Mnogo toga će ovisiti o tome gdje su ti otisci pronađeni.

- Ako su nađeni na škrinji, pa čak i unutra, onda to i nije toliko važno, no ako su nađeni na žrtvi, to svakako mijenja puno toga - kaže nam odvjetnik.

Foto: Željko Hladika/24sata

Za istražitelje je veliki problem što nije pronađeno oružje, što se Smiljana brani šutnjom, a članovi obitelji također neće svjedočiti jer su se pozvali na zakonsku blagodat da ne svjedoče protiv člana obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

OSTAJE U PRITVORU Smiljanina majka stalno moli na grobu ubijene kćeri Jasmine

Pronađeni otisci u škrinji u kojoj je 19 godina bilo tijelo Jasmine Dominić navodno su dovoljno dobri da povežu osumnjičenu s ubojstvom.

Ulazak u selo Palovec | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Osim Smiljaninih otiska, na jednoj vrećici u škrinji su i otisci drugih ukućana.

- Čak i da su otisci pronađeni na tijelu žrtve ne mora značiti otežavajuću okolnost za osumnjičenu. Njih dvije su sestre i imale su komunikaciju između sebe - rekao nam je drugi odvjetnik, također stručnjak za kazneno pravo.

ODLUKA SUDA Leš u škrinji: Smiljani Srnec su produljili pritvor za još 30 dana

Prošlu srijedu Smiljani je produljen pritvor te tužiteljstvo za manje od mjesec dana mora ili podignuti optužnicu ili Smiljanu pustiti na slobodu.

U kući u Pavlovcu pronađeno tijelo ženske osobe nestale 2000. godine | Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dva različita mišljenja odvjetnika dovoljno jasno upućuju na kompleksnost slučaja koji je potresao Hrvatsku kad je prije tri mjeseca u Palovcu, u Međimurju, u zamrzivaču nađeno tijelo Jasmine Dominić.

Foto: 24sata/24sata

Komentari (127)
  • Je..te otisci nisu dovoljan dokaz i to u njenoj kući, njeni otisci,njena sestra ubijena,zamrznuta tolike godine a njena obitelj si uzima pravo šutnje,bolesna obitelj,bolesno pravosuđe...

    22. 5. 2019,   23:10
  • Ubiješ nekog i ako ne nađu oružje nikom ništa?

    22. 5. 2019,   23:16
  • Šta na kraju će biti da se sama ubila i stavila i u škrinju. Pravosuđe je živi apsurd.

    22. 5. 2019,   23:23