Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slučaj Tolušić: Svi ministri vole nositi špic-papak, to je u modi!

None Foto: Damjan Tadic / CROPIX

CSI 24 Pažljiva analiza vodi do šokantnog zaključka: svi članovi Vlade nose špic! Tu nema frakcija ni struja, HDZ i partneri slijede istu liniju

Da je ministar Tolušić jednom, ali samo jednom, obuo cipele zaobljene na vrhu, teško bi iz ove afere izašao neozlijeđen. Ali on se fanatično držao cipela zapiljenog vrha, tzv. špičoka. I to ga je spasilo.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nikad ni jedna cipela nije tako spasila jednu karijeru! No pažljivija modna analiza vodi nas prema šokantnom zaključku - svi ministri u Vladi, pa i sam premijer, opsjednuti su špicom. Ni jedan među njima ne preferira cipele sa zaobljenim vrhom. Do sad smo znali da je to moderno, ali od utorka znamo i da je to mudro.

Zagreb: Predsjednica Grabar-Kitarović na konferenciji "Meeting G2.4 - Pogled u budućnost" KOMENTIRALA Kolinda o fotomontaži: To je dno dna, ne treba se tim baviti

To je, naravno, još jedan dokaz o jedinstvu Vlade i vladajuće stranke. Cipele, inače, nisu politički neutralne. Tomislav Karamarko nakon jedne stranačke klauzure zabranio je nošenje štikli. Prvog sljedećeg jutra Martina Dalić u Sabor je došla - u štiklama!

Mozgalica za SOA-u: Spoji ministra s njegovim cipelama (fotografija 1) 

Drugog je jutra, međutim, dobila cipelu. Milan Bandić je svojedobno po Viru naganjao janjce u špic papak cipelama. Dobar analitičar već je tad mogao vidjeti da Bandić puca na vladu, jer u nju možete ući bez mozga, ali ne i bez špic cipela.

Cipele kakve su na montiranom Tolušiću su zaobljene s gumenim đonom te, kako kaže modni kritičar Borut Mihalić, više “casual”.

Zagreb: Sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost o postupanju SOA-e OSTOJIĆ O AFERI FOTOMONTAŽA 'Zaobiđen je zakon, tražit ću očitovanje DORH-a i SOA-e'

- Takve cipele bi nosio neki ‘dandy’, frajer, ali naši ministri odijevaju se tradicionalno. Oni nose klasične poslovne cipele s izduženijim vrhom. Takve oxfordice ili Derby cipele su u modi još od 19. stoljeća. Zdravko Marić nosi najmodernije. Naši ministri su u trendu i donekle prate modu, no ništa više od toga - ističe Mihalić. Istog mišljenja je i stilist Neven Ciganović.

Mozgalica za SOA-u: Spoji ministra s njegovim cipelama (fotografija 2) 

- Skoro svi nose klasične oxfordice na vezanje, no svi se radije odlučuju za špic papak stil nego za patkasti vrh. Osim što takve cipele djeluju elegantno, vrlo su praktične i kad nekom imate potrebu puknuti nogu u guzu... Uz njih je jednostavnije i neprimjetno ‘trknuti’ kolegu do sebe kako bi bez riječi prokomentirali što sugovornik trabunja. Ako bismo po cipelama sudili našim ministrima, čak bismo i pomislili da možda znaju što rade - smatra Ciganović.

Foto: Nacional

 

Sporna fotomontaža u srijedu je zaokupila i zastupnike HDZ-a Josipa Đakića te Miru Kovača. Snimljeni su kako u Saboru pomno proučavaju fotomontažu. Đakić nije htio otkriti što su uočili na montiranim fotografijama.

Zagreb, 23.01.2019 - Sabor raspravlja  o konacnom prijedlogu zakona o podacima i informacijama u zdravstvu | Autor: Damjan Tadic / CROPIX Foto: Damjan Tadic / CROPIX

- Dok traje službena istraga, ne mogu ništa komentirati - kazao nam je Đakić.

Zastupnik Kovač nije odgovarao na pozive.

Komentari (97)
  • 90% njih u vladi nisu zaslužili ni izaći iz opanaka glede kulture i pameti.....ali što se tu može narod im plača uz sve blagodati i skupe cipele 😵😵😵

    23. 1. 2019,   20:04
  • Zašto nema niti jedne fotke koja nije zamagljena??? 🤔 Pa nek narod prosudi jel fotomontaža! Bar danas ima svakakvih aplikacija i programa za testiranje. Čega se dotični Trolušić boji!??

    23. 1. 2019,   21:39
  • znači vrhunska služba sigurnosti - SOA, koja na raspolaganju ima visokosofisticirane metode, svu silu najtajnijih i najosobnijih informacija, praćenje mobitela, GPS-a, boravaka u zemlji i izvan nje, izjave raznih doušnika s terena - slavodobitno za javnost daje svoje visokosofisticirano stručno mišljenje o krivotvorini na bazi, pazi sad - špičoka i sata??? hahahahahaha dajte nemojte nasmijavat!!! SOA radi u stilu one dvojice iz "A JE TO"... pa moja 80-godišnja susjeda, kaj u slobodno vrijeme rješava rebuse i gleda Poirota, ne bi ovak plitko i smiješno mišljenje iznijela!!!

    23. 1. 2019,   21:19