Obavijesti

News

Komentari 30

'Slučaj u Kninu komentirat ću kad dobijem policijsko izvješće'

'Slučaj u Kninu komentirat ću kad dobijem policijsko izvješće'
1

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović poručila je u petak kako osuđuje svako nasilje dodavši, međutim, kako će incident kod Knina komentirati kada dobije detaljno policijsko izvješće.

VIDEO

Osuđujem svako nasilje, a slučaj ću komentirati kada dobijem detaljno policijsko izvješće, kratko je novinarima izjavila Grabar Kitarović nakon ispraćaja posmrtnih ostataka ekshumiranih osoba na području Gračana.

U Uzdolju i Đevrskama kod Knina u srijedu su napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti koji su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene Zvezde.

Jandroković: Napad jasno osuđuje državni vrh

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je kako je policija poduzela sve potrebne radnje te već uhitila neke ljude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Potpuno je jasno da je policija poduzela potrebne radnje i uhitila već neke ljude. Napad jasno osuđuje državni vrh, i naša je poruka nadležnim institucijama da očekujemo da pronađu počinitelje i da se sudskim postupkom kazne kako bi poslali poruku i drugima, izjavio je predsjednik Sabora.

Dodao je kako su trendovi pokazali da u Europi pa i u Hrvatskoj radikalni desni ili lijevi elementi imaju i političku snagu.

- Međutim dominantno ozračje u hrvatskom društvu vrlo jasno osuđuje nasilje i promoviraju toleranciju, mir, suradnju i međusobno uvažavanje, naglasio je Jandroković.

Tukli ljude zbog tekme, a djeca panično vikala: 'Mama, mama!'
Tukli ljude zbog tekme, a djeca panično vikala: 'Mama, mama!'

Dodao je kako prvenstveno mlađe generacije treba "učiti da i mir i sloboda i demokracija nije nešto što dolazi samo po sebi već da se to gradi i prenosi na ljude koji dolaze".

- Šalju se vrlo jasne poruke i na tome treba ustrajati, a eliminirati sve one koji promoviraju ekstremizam, bilo lijevi ili desni, ustvrdio je Jandroković.

Nije normalno da netko ima sliku A. Pavelića

Predsjednik Sabora novinarima je komentirao i navode portala Index.hr koji tvrdi kako bivši ministar uprave Lovro Kuščević u svojoj vili koju iznajmljuje, iznad kamina uz poprsje Franje Tuđmana ima i fotografiju poglavnika Nezavisne Države Hrvatske Ante Pavelića.

- Neshvatljivo mi je da bilo tko u Hrvatskoj ima sliku Ante Pavelića u svojoj kući. Kolega Kuščević to je demantirao, ja ne znam što je istina, a mogu reći da mi je to neprihvatljivo, i da nije normalno da netko bilo gdje u Hrvatskoj pa čak i privatno ima sliku Ante Pavelića, kazao je Jandroković.

Predsjednik Sabora osvrnuo se i na izjavu Davora Ive Stiera koji je poručio kako "ne može kritizirati predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru".

- HDZ je izrazila čvrstu i jednoglasnu potporu Grabar Kitarović u utrci za predsjednicu, kolega Stier je isto tako jasno kazao da podržava našu kandidatkinju i od njega očekujem da će revno raditi da Kolinda pobijedi na izborima, zaključio je Jandroković.

Medved: Nisam zadovoljan sa suradnjom koju očekujemo od Srbije

Ministra branitelja Tomu Medveda novinari su pitali ima li pomaka u suradnji sa Srbijom oko nestalih, zarobljenih i ubijenih Hrvata u Domovinskom ratu.

- Mi konkretno radimo na širem području Vukovara i Trpinje, ono što želim naglasiti da je stupanjem na snagu Zakona o nestalim osobama imamo izrazito kvalitetnu suradnju unutar Republike Hrvatske, ne mogu i nisam zadovoljan sa suradnjom koju očekujemo od Srbije, a koja se najvećoj mjeri odnosi na dostavu dokumentacije gdje su sekundarne grobnice nakon počinjenih zločina i gdje su posmrtni ostaci žrtava, poručio je Medved.

Naglasio je i kako Srbija posjeduje u svojim arhivima zapisnike koji bi hrvatskoj strani mogli puno pomoći te traže njihovo dostavljanje.

(mz)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu