Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Službenici iz Uskoka digli glas: 'I mi želimo povećanje plaća'

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Peticiji 'uskočkih' službenika zagrebačkog Županijskog suda koji se smatraju zakinutima, jer za razliku od uskočkih sudaca ne dobivaju nikakve naknade na plaću, pridružili su se i službenici Uskoka..

Pismo u kojem traže povećanje plaća, koje bez dodataka navodno iznose do 4000 kuna, službenici i namještenici Uskoka uputit će ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću.

Kao i službenici sudskih 'uskočkih' odjela zaposlenici specijaliziranog odjela Državnog odvjetništva za korupciju i organizirani kriminal također rade na izuzetno složenim predmetima te su obvezni prolaziti sigurnosne provjere.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika izvijestio je prošlog tjedna da bi peticija službenika sudskih 'uskočkih' odjela upućena ministru pravosuđa mogla biti okidač za pokretanje ozbiljnijih sindikalnih akcija u pravosuđu.

"Male plaće, nepostojanje interesa za rad u pravosuđu i nemogućnost popunjavanja određenih radnih mjesta, uz sada već poslovičnu mantru svih dosadašnjih ministara, uključujući i aktualnog, kako će se položaj pravosudnih službenika riješiti donošenjem novog zakona o plaćama, koji se donosi već 10-tak godina, nagnali su službenike na samoorganiziranje, ali i pojačali njihove zahtjeve prema Sindikatu kako bi se zajedničkom akcijom stanje konačno promijenilo", izvijestio je sindikat.
 

Komentari (12)
  • Točno. Službenici u pravosuđu su inače potplaćeni. Prosjek plaće im je oko 4300 kn a sudačke su tri i pol puta veće, a inače, prije su službeničke plaće uvijek bile u državnom prosjeku .

    22. 1. 2019,   14:21
  • uskok nije zaradio ni kune...

    22. 1. 2019,   15:52
  • i tata bi sine..

    22. 1. 2019,   15:52