Obavijesti

News

Komentari 267

Smijenili ga zbog auta ili zbog prijavka predsjednici države?

Suspendirali su ga: Zapovjednik ATJ Lučko, Alen Klabot udaljen je s posla "zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti", stoji u priopćenju MUP-a

VIDEO

Alen Klabot iznenada je smijenjen s mjesta zapovjednika ATJ Lučko jer je, kako doznajemo, službeno vozilo koristio na vjenčanjima svojih dviju kćeri ove i prošle godine.

Prema fotografijama s prvog vjenčanja, kojima 24sata raspolaže, riječ je o automobilu VW Touareg. U njemu se Klabot vozio prvo 8. studenoga 2014. godine na vjenčanju jedne od kćeri u Umagu, a potom i 8. kolovoza ove godine na vjenčanju druge kćeri u Zagrebu. Od MUP-a smo dobili potvrdu da je Klabot udaljen s dužnosti do okončanja disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti, ali nisu naveli o kojim se razlozima radi. Klabot je do daljnjeg suspendiran. On u utorak nije bio raspoložen odgovarati na naša pitanja. 

Čitatelj 24sata

Međutim, na fotografijama iz svatova u Umagu vidi se da su policajci izveli pravi igrokaz. Kako tvrde svjedoci, neki su odglumili “otmicu” mladenke, a drugi su, odjeveni u službene uniforme i sa svim policijskim rekvizitima, “regulirali” promet među svatovima. U svadbenoj koloni su navodno bili i policijski terenci s upaljenim rotirkama. Jedan od uzvanika u svatovima nosio je fantomku, majicu s natpisom “specijalna policija” i pušku. Klabotovi poznanici kažu kako je za oba vjenčanja dobio usmeno dopuštenje svojih nadređenih da može koristiti službeno vozilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Čitatelj 24sata

Slučaj je, pod uvjetom anonimnosti, ipak komentirao jedan od visokopozicioniranih službenika MUP-a.

- Klabota poznajem jako dobro. Podrijetlom je iz Istre a nakon školovanja je ostao u Zagrebu. Cijelu karijeru je proveo u ATJ Lučko. Sva ratišta je prošao i mislim da je on jedan od onih rukovodećih kadrova koje nitko ne voli, ni ovi ni oni. Mislim da je ovaj razlog o smjeni samo izmišljeni povod, a da je stvarni razlog drugdje. To njegovo ponašanje može biti za kakvu stegovnu odgovornost, ali je neozbiljan razlog za smjenu - rekao nam je.

Čitatelj 24sata

Presudio mu prijavak predsjednici

Prema pisanju Večernjeg lista, okidač za smjenu nije bila spomenuta svadba već proslava 25. obljetnice te postrojbe. Dobro upućeni veterani iz Lučkog tvrde da vrh policije nije oprostio Klabotu što je odlučio prijavak podnijeti predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, umjesto ravnatelju Vladi Dominiću. 

Navodno su Alen Klabot i utjecajni zapovjednik Zapovjedništva specijalne policije Zdravko Janić već duže vrijeme u sukobu. Riječ je o dvojici izvanrednih specijalaca, pripadnicima slavne generacije 90-ih, ujedno i jedinim veteranima iz Domovinskog rata koji su se zadržali na "ozbiljnijim" pozicijama, dok im je većina suboraca umirovljena još 1996. 

Lukić: Odluka je politička

Prvi zapovjednik ATJ Lučko, general Marko Lukić rekao je kako su se dvojica razišla u pogledima koncepta razvoja ATJ Lučko. Dodao je da je odluka o Klabotovu razrješenju vjerojatno politička te da je Klabot samo želio odati počast vrhovnoj zapovjednici baš kao što ju je na 20. obljetnicu ukazao i Ivi Josipoviću, dakle neovisno o stranačkoj pripadnosti.

- Klabot je jedan od najsposobnijih specijalaca koje sam imao, kasnije je stasao u kvalitetnog zapovjednika. Razlozi smjene su ponižavajući i smiješni. Taj čovjek sa suprugom i četvero djece živi u 54 kvadrata, što sve govori o odnosu države prema ljudima koji se brinu o sigurnosti izlažući svoju glavu - rekao je Lukić za Večernji list.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 267
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag