Obavijesti

News

Komentari 8

Smijenjena ravnateljica Opće bolnice Varaždin Sanja Zember

Smijenjena ravnateljica Opće bolnice Varaždin Sanja Zember
1

Za smjenu su na sjednici glasovala tri člana Upravnog vijeća - predsjednik Zoran Šantek te Jasminka Begić i Zouheir Bitar, protiv je bila predstavnica Radničkog vijeća Liljana Levanić

VIDEO

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin u petak je razriješilo dosadašnju ravnateljicu Sanju Zember, kojoj se na teret stavlja da nije predložila s važećim zakonima usklađen novi Statut bolnice niti provela odluke tog vijeća, kao i da je selektivnim obavijestima u javnosti stvarala krivu sliku o bolnici.

Za smjenu su na sjednici glasovala tri člana Upravnog vijeća - predsjednik Zoran Šantek te Jasminka Begić i Zouheir Bitar, protiv je bila predstavnica Radničkog vijeća Liljana Levanić, dok je Ranko Stare, predstavnik Stručnog vijeća, bio suzdržan. Odmah nakon smjene, v.d. ravnateljem bolnice imenovan je neurokirurg Nenad Kudelić, koji će voditi bolnicu do raspisivanja natječaja i izbora novog ravnatelja, piše Varaždinski.hr.

Smjeni ravnateljice Zember prethodila je sjednica Upravnog vijeća prije desetak dana na kojoj joj se, između ostalog, na teret stavljalo što nije predložila novi Statut bolnice te neizvršavanje odluke Upravnog vijeća da pripremi anekse Ugovora za specijalizante i specijaliste i dostavi ih Stručnom i Upravnom vijeću na raspravu i očitovanje.

U Upravnom vijeću drže kako je Statutom određeno da se kod takvih slučajeva mora tražiti suglasnost Upravnog vijeća, što ona nije napravila, odnosno osnivača. Na teret joj se stavljao i istup u medijima kojim je selektivno obavještavala javnost o događanjima u bolnici, a zamjeralo joj se i nedonošenje akata poput plana i programa rada, plana zaštite na radu i javne nabave, kao i izostanak suradnje sa Stručnim vijećem. "Vjerujem da je odluka dobro obrazložena i da su zakonske procedure zadovoljene. Svi razlozi su s prošle sjednice kad smo tražili očitovanje ravnateljice. Skoro po svim točkama ravnateljica se očitala, no njezini razlozi nisu prihvaćeni", izjavio je nakon sjednice predsjednik Upravnog vijeća Zoran Šantek. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zember: Moje razrješenje je politički motivirano

Zember je odbacila sve optužbe i ustvrdila kako one nisu razlog za njeno razrješenje. U očitovanju na slučaj oko potpisivanja aneksa ugovora rekla je da je postupala u skladu s postojećim pravilnicima i u skladu sa zakonom, a da bi svako odgađanje potpisivanja, osim rada suprotno zakonu, dovelo i do nezadovoljstva liječnika. Na optužbe da nije donijela neke od akata, poput plana i programa, odgovorila je da je takav akt donijet 2014., a za akte poput plana zaštite na radu i nabave rekla je da nigdje nije propisano da ih donosi Stručno vijeće, te da nema ni određenih rokova za njihovo donošenje.

Ne stoje, istaknula je Zember, ni optužbe za njen istup u javnosti, upitavši je li tu "riječ o verbalno deliktu". U odgovoru na optužbu da nije surađivala sa Stručnim vijećem navodi kako je ona redovno o svemu obavještavala to tijelo, te napravila sve što je u njenoj mogućnosti da se organizira rad infektološke ambulante, čije joj se zatvaranje također stavlja na teret.  "Ja ću poštivati odluku Upravnog vijeća, iako doista smatram da je moje razrješenje prije isteka mandata politički motivirano i bez opravdanih razloga, što se može iščitati iz mojeg očitovanja. Nisam pravnik, no zaista prema pravnom tumačenju, odluka o mom razrješenju je protuzakonita", zaključila je.

U obranu Zember ponovo je stao smijenjeni HDZ-ov član Upravnog vijeća, Damir Habijan, koji se pozvao na jučer pristigli dopis ministra zdravlja Milana Kujundžića. Naime, Habijan tvrdi da su se događaji, zbog kojih je Upravno vijeće smijenilo dr. Zember, dogodili van zakonskog roka od 30 dana unutar kojeg je to vijeće trebalo upozoriti ravnateljicu. Ponovio je da je za svoje mišljenje dobio i potvrdni odgovor ministra, u kojem se ističe da samo on u ovakvom slučaju može smijeniti ravnateljicu, a ne Upravno vijeće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.