Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Smiljana će na sudu šutjeti i neće teretiti tatu Martina...'

None Foto: Željko Hladika/24sata 7

Svjedoče vještaci iz Forenzičkog centra “Ivan Vučetić” i bit će posebno važno čuti kako su unutar škrinje pronašli komadić gumene rukavice na kojem je Smiljanin otisak

Suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je 2000. godine usmrtila sestru Jasminu Dominić (23) s nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu te je potom ubacila u ledenu škrinju, nastavlja se u ponedjeljak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svjedoče vještaci iz Forenzičkog centra “Ivan Vučetić” i bit će posebno važno čuti kako su unutar škrinje pronašli komadić gumene rukavice na kojem je Smiljanin otisak. Unutra je pronađen i DNK majke Katarine, ali pronađen je i DNK muške osobe. Uzorak, međutim, nije bio dovoljan da bi ga mogli identificirati.

Kako doznajemo iz krugova bliskih obitelji, Smiljana na suđenju neće iskoristiti mogućnost da svjedoči o nasilnom karakteru oca Fredija.

POGLEDAJTE VIDEO:

U uvodnoj riječi Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić je naglasio kako će suđenje otkriti mračne obiteljske tajne.

TAKTIKA ZA OBRANU? Slučaj Škrinja: Smiljana će sve svaliti na pokojnog oca Fredija?

- Smiljana nije bila agresivni član obitelji, to su bili neki drugi - rekao je odvjetnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Podsjetimo, u njihovoj kući 2003., tri godine nakon Jasminina nestanka, baš zbog obiteljskog nasilja intervenirala je policija. Otac Martin Dominić Fredi osuđen je 18. svibnja 2004. godine zbog obiteljskog nasilja, ali detalji o presudi nisu dostupni budući da se prekršajni spisi čuvaju samo pet godina.

Komentari (51)
  • Čudo pa vamo možemo komentirat

    21. 10. 2019,   07:19
  • Dobro je odvjetnik savjetovao....optužit ćemo pokojnog on se ne može branit i ne može za ništa odgovarat! Meni već i takav način obrane govori da je kriva!

    21. 10. 2019,   08:24
  • Odvjetnik je na samom početku savjetovao da ne govori. Osumnjičena zna sve u protivnom ne bi čuvala sestru u škrinji.

    21. 10. 2019,   08:55