Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Smiljana godinama uvjeravala obitelj da se čuje s Jasminom

None Foto:

Neslužbeno smo doznali da Smiljani ovo nije prvo kazneno djelo za koje je prijavljena. Prije pet godina prijavila je policiji da su je opljačkali, no 500 eura koje joj je poslala majka, potrošila je u čakovečkoj kockarnici

Sve o stravičnom slučaju čitajte u velikom SPECIJALU

Tijelo ubijene Jasmine Dominić u škrinji bilo je u jednom komadu, skvrčenih nogu, glave na koljenima, sklupčano u fetus položaju.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

 

Bilo je zamrznuto, zbog čega se moralo čekati da se odmrzne kako bi se mogla obaviti obdukcija. Položaj tijela i prije obdukcije istražiteljima govori da je Jasminino tijelo u škrinju ubačeno neposredno nakon njezine smrti - prije nastupa mrtvačke ukočenosti. 

Prema pričanju susjeda, tijelo nesretne djevojke u škrinji pronašao je njezin rođak u subotu oko 12 sati.

ODVJETNIK I SUPRUG DEMANTIRAJU Smiljana priznala ubojstvo? 'To nije točno, bio sam na policiji...'

Škrinja se, doznajemo od susjeda koji poznaju obitelj, nalazila u prizemlju ispod stubišta. Osim što je na njoj bilo raznih stvari zbog kojih je djelovalo kao da služi za odlaganje stvari, a ne kao zamrzivač, zbog niskog stropa na mjestu gdje se nalazila nije se ni mogla otvoriti do kraja, nego samo odškrinuti.

Iako su Jasminu obitelj i susjedi posljednji put vidjeli negdje 2000. godine, njezin nestanak prijavljen je tek 16. kolovoza 2005. godine. Prijavila ga je njezina majka Katarina, koja još radi u Njemačkoj i povremeno dolazi u Hrvatsku.

- Ona nikad nije odustala od želje da nađe kćer. Radila je u inozemstvu, no svaki put kad bi došla kući raspitala bi se po svim lokalima ne bi li otkrila nešto - rekli su nam mještani.

SLUČAJ IZ MEĐIMURJA NIJE PRVI... Trupla u škrinjama: Tomislav majku nije uspio ugurati unutra

I policija je poduzela niz mjera.

- Između ostalog, proveli smo i poligrafsko testiranje više osoba. U tom trenutku nije bilo informacija da bi se nestala mogla nalaziti u kući. Bili smo više fokusirani na vanjski prostor - rekli su u policiji.

Za Jasmininu sestru Smiljanu, osumnjičenu za njezino ubojstvo, susjedi kažu da je na sve moguće načine pokušavala ljude uvjeriti kako je njezina sestra još živa i u kontaktu s njom.

- Jednom je došla susjeda tražiti jastuk. Rekla je da je Jasmina s dečkom došla prespavati i da ih nema dovoljno. Naravno, posudili su joj ništa ne sumnjajući iako Jasminu nitko nije vidio - pričaju mještani.

POLICIJA O NESTANKU JASMINE Zar nisu gledali u zamrzivač? 'Pretražili smo kuću još 2005.'

Što se tiče osumnjičene, neslužbeno smo doznali da ovo nije prvo kazneno djelo za koje je prijavljena.

Naime, prije pet godina Smiljana je policiji prijavila da su je opljačkali. Prema neslužbenim informacijama, dobila je oko 500 eura od majke koje je trebala potrošiti na plaćanje režija i troškova života. Novac je podignula u banci, no umjesto za kuću potrošila ga je u jednoj čakovečkoj kockarnici.

- Sjećam se da je bio u novinama slučaj da je neka žena napadnuta na cesti za susjedno selo Belicu. Očito joj je to bio povod pa je policiji rekla da su i nju napali te joj ukrali novac. Pred ljude je došla poderanih traperica, ruke su joj bile izgrebane i imala je rane na ušima. Rekla je ljudima da su joj ukrali naušnice - pričaju nam mještani dobro upoznati s pričom.

DORH O STRAVI U MEĐIMURJU: 'Sumnjamo da je ubila svoju sestru i sakrila tijelo u škrinju'

Smiljana je bila itekako uvjerljiva i nisu imali razloga sumnjati. Sve je prijavila policiji kako bi prikrila trag trošenja novca.

- Znamo da je policija tražila tu bandu, no nisu ih mogli naći. Shvatili su da je lagala - kažu mještani. Istražitelji su uspjeli opovrgnuti navode iz prijave te su na kraju Smiljanu prijavili za lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Inače su nam mještani rekli kako su je često viđali u kladionici i u automat-klubu, u kojemu je sreću okušavala na automatima.

- Često sam je u jutarnjim satima viđala u kafiću kako ispunjava listić. Koliko je trošila na klađenje, to samo ona zna - kažu nam mještani, koji o njezinu suprugu imaju samo riječi hvale. Smiljana s njim ima dvoje djece, a najstariju kćer dobila je u izvanbračnoj vezi. Mještani su nam rekli i da dečko najstarije kćeri odnedavno živi s njima. Dok govore o morbidnom otkriću stišavaju glas i nelagodno se osvrću, kao da provjeravaju promatra li ih netko. Priznaju da osjećaju nemir otkad se sve otkrilo i da im nije svejedno.

Komentari (63)
  • Starija sestra... Koja bi te trebala stititi...

    18. 2. 2019,   18:27
  • Nakon ovih postova stvarno se čovjek zapita jeli ovaj svijet normalan?n Pa ljudskoj bolesti stvarno nema kraja....

    18. 2. 2019,   18:24
  • Kocka je neizlječiva bolest poznati su mi slučajevi kockari u krizi stvarno posežu za svim da zadovolje svoju pohotu ....ali ovo što je ova napravila ni u najgorem hororu čovjek ne može da zamisli 😱😱

    18. 2. 2019,   18:20