Obavijesti

News

Komentari 43

Smiljanu su u zatvorsku ćeliju smjestili s 'krvavom' Nušom...

Smiljanu su u zatvorsku ćeliju smjestili s 'krvavom' Nušom...
1

Smiljana Srnec u zatvoru ne radi incidente i ne djeluje kao da je nešto muči. S njom je u ćeliji jedno vrijeme bila i Nuša Bunić koja je u svibnju nepravomoćno osuđena na 12 godina zbog ubojstva bivšeg dečka

VIDEO

Smiljani Srnec (45), kojoj se sudi zbog optužbi da je ubila sestru Jasminu Dominić (23) i njezino tijelo sakrila u škrinju, društvo u zatvorskoj ćeliji pravila je Nuša Bunić (23), doznajemo iz neslužbenih izvora.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:28

Nuša je na Županijskom sudu u Varaždinu u svibnju ove godine nepravomoćno osuđena na 12 godina zatvora zbog ubojstva bivšeg dečka Nikole Tureka. Varaždinski zatvor nema ženski odjel, poput zagrebačkog Remetinca, nego su tamo dvije prostorije u kojima borave žene. Sa Smiljanom i Nušom u ćeliji je bila i treća žena, koja nije optužena za ubojstvo, nego drugo kazneno djelo.

Kako doznajemo, Smiljana u zatvoru normalno komunicira, nema ispada i ne djeluje kao da je nešto muči.

Nuša Bunić, pak, zatražila je odlazak na izdržavanje kazne zatvora i sud joj je to odobrio, a je li to u međuvremenu realizirano, jučer nismo uspjeli doznati.

U istražnom zatvoru u Varaždinu provela je više od dvije godine. Uhićena je 15. lipnja 2017.

Prema optužnici, nakon što je Tureka ubola nožem, Nuša je pobjegla s mjesta događaja, a ranjeni Nikola pokušao je autom doći do bolnice. Međutim, zbog obilnog krvarenja pao je u šok i dobio moždani udar. Onesviještenog ga je u Kumičićevoj ulici u Varaždinu pronašao prolaznik te su ga prevezli u varaždinsku bolnicu. No zbog teških je ozljeda dva dana kasnije preminuo u bolnici.

Slušala je presudu kao da je se ne tiče: Nuša nije ni trepnula...
Slušala je presudu kao da je se ne tiče: Nuša nije ni trepnula...

Smiljana Srnec u istražnom zatvoru u Varaždinu nalazi se od 16. veljače ove godine, kad je u njezinoj obiteljskoj kući u Palovcu u zamrzivaču pronađeno tijelo njezine sestre Jasmine.

Zbog psihijatrijskog vještačenja je jedno vrijeme provela u Svetošimunskoj bolnici u Zagrebu, a potom i u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Taj period teško je podnijela jer je bila razdvojena od obitelji i svojega branitelja.

Danas u 9 sati pravosudni policajci ponovno će je dovesti na Županijski sud u Varaždinu pred sudsko vijeće kojim predsjeda sudac Tomislav Brđanović. Na današnjem ročištu trebali bi saslušati dvoje svjedoka, Smiljanina i Jasminina ujaka Dragu Sabola te susjedu iz njihove ulice.

Pokretanje videa...

02:42

 

Podsjetimo, Drago Sabol već je ranije govorio kako je oduvijek sumnjao da se Jasmini dogodilo nešto loše, zbog čega je 2005. pokrenuo privatnu istragu i angažirao vidovnjaka. Iako je policija, nakon prijave nestanka, istraživala slučaj te pretraživala dvorište i područje oko kuće, kuću nisu pretražili jer nisu imali nalog.

- Ako bude prilike, reći ću sve što znam - govorio je Drago. Nije želio otkriti što točno zna, no danas će za to napokon imati priliku. Na prvom ročištu u utorak sud je ispitao tri svjedoka: Romea Kanižaja iz Belice te Dražena Palfija i Josipu Vugrinec iz Palovca. Svakome od njih je Smiljanin branitelj Krešimir Golubić predočio fotografiju Jasmine iz sudskog spisa. Na njoj ima kratku kosu i nosi ljetnu majicu s tankim naramenicama. Ta je fotografija bila objavljena na stranici Nestali.hr uz obavijest o nestaloj osobi.

Slučaj Škrinja: Smiljana će sve svaliti na pokojnog oca Fredija?
Slučaj Škrinja: Smiljana će sve svaliti na pokojnog oca Fredija?

- Možete li se odrediti je li Jasmina, kad ste je posljednji put vidjeli, izgledala kao na ovoj fotografiji? Je li imala kosu iste dužine, dužu ili možda kraću? - pitao je Golubić sve svjedoke. Josipa Vugrinec rekla je da je Jasmina imala još kraću kosu kad ju je posljednji put vidjela, a Dražen Palfi tvrdio je da ju je sreo u Zagrebu, u Tkalčićevoj ulici, u rujnu 2000., iako je, prema tvrdnjama tužiteljstva, ona tad već bila ubijena.

Kako doznajemo, policija je u sudski spis dostavila posljednje dvije fotografije Jasmine prije njezina nestanka. Te su fotografije 2014. priložene uz zahtjev da se nestalu osobu proglasi umrlom. Riječ je o izvanparničnom postupku koji pred nadležnim sudom može predložiti svaka osoba koja za to ima pravni interes i Državni odvjetnik. Najčešće ga pokreće najbliža rodbina kako bi se mogla provesti ostavinska rasprava.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa