Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Smirenje situacije: Savica će dobiti crkvu, ali i uređen park?

None Foto: Zarko Basic/PIXSELL 6

Mjesni odbor donio je odluku da se predloži prenamjena GUP-a kojom bi se omogućila gradnja crkve u naselju. Sakralna bi se građevina, na sreću protivnika gradnje u parku, tako trebala graditi na prostoru uz savski nasip.

'Smeta me primjetan odljev vjernika u druge župe.' Iako zvuči kao izjava nekog župnika, riječi su ovo Mateja Brečića, HDZ-ova člana mjesnog odbora zagrebačke Trnjanske Savice

- Od deset tisuća stanovnika Savice, osam je tisuća katolika - ustvrdio je Brečić na sjednici u četvrtak koju je, već tradicionalno, došao popratiti i veliki broj građana. 

Foto: Facebook/Nena Bakić

- Činjenica da ovdje živi 80% katolika ne znači da će svi oni podržati gradnju crkve - replicirao je Brečiću SDP-ov vijećnik Antun Poje

Zatražio je da se građani Savice o gradnji crkve izjasne na referendumu

Ipak, Mjesni odbor donio je odluku da se predloži prenamjena GUP-a kojom bi se omogućila gradnja crkve u naselju. Sakralna bi se građevina, na sreću protivnika gradnje u parku, tako trebala graditi na prostoru uz savski nasip

SPORNI PROJEKT Nova drama na Savici: 'Bandić opet želi betonirati naš park'

Atmosfera na sjednici mjesnog odbora bila je burna, posebice oko pitanja o uređenju parka.

Foto: Denis Gaščić/24sata

Mjesni odbor na kraju je prihvatio mišljenje Vijeća gradske četvrti Trnje da je park potrebno urediti, ali poštujući proceduru.

Podsjećamo, nakon namjere grada da park uredi po projektu za koji nije bio raspisan natječaj, građani Savice danima su spavali u parku ne bi li spriječili, kako su rekli, betonizaciju parka. 

Pitanje je hoće li nove odluke mjesnog odbora pomoći u smirivanju tenzija u naselju i konačno rezultirati adekvatnim rješenjima? Jer, građani još uvijek nemaju ni crkvu ni uređen park.

Komentari (26)
  • Koliko se vrtića gradi na Savici? Staračkih domova? E moj narode, vama je baš onak kak vam i treba biti.

    21. 9. 2018,   16:25
  • hebale vas crkve više....i ovako ih ima na pretek....gradite nešto korisnije

    21. 9. 2018,   16:34
  • U čemu je i gdje je problem? Crkvi je premalo. Na svakih 10 kuća ili stanova u Hrvatskoj treba bi biti crkva. Mislite da ne? Razmislite! Tko još osim svevišnjeg, njegovog sina Isusa, svete Bogorodice, duha svetog, svih svetaca i sve nebeske vojske anđela, može pomoći onima koji su još u Hrvatskoj, onima koji iz razlićitih razloga iz nje ne mogu otići? Tko još osim svevišnjeg, njegovog sina Isusa, svete Bogorodice, duha svetog, svih svetaca i sve nebeske vojske anđela, može pomoći hrvatskoj djeci svih uzrasta, i onoj koja će se tek roditi da ćim prije odu iz Hrvatske?

    21. 9. 2018,   17:40