Obavijesti

News

Komentari 26

Smrad birokracije u Slatini: Kanalizaciju čeka 28 godina!

Smrad birokracije u Slatini: Kanalizaciju čeka 28 godina!
4

Josip je priključak platio 1987., a sad traže da plati još 9300 kn. Iz Gradske uprave tvrde da u troškovima koje je Josip platio nisu bili uključeni priključci za vodovod

VIDEO

Te je 1987. godine u Zagrebu bila Univerzijada, Zemlja je dobila petmilijarditog stanovnika, a Josip Turopolj (65) iz Slatine platio je komunalnom poduzeću 44.800 tadašnjih dinara za kanalizaciju.

Danas, 28 godina poslije, svi u susjedstvu imaju kanalizaciju osim njega. Kako su njega izostavili, s obitelji je iza kuće sagradio poljski zahod, a njegova supruga svakog dana odjeću mora prati ručno nasred dvorišta.

Umirovljenik je još 1981. kupio građevinsko zemljište te izvadio građevinsku dozvolu i sve ostale potrebne dokumente. Obiteljsku kuću počeo je graditi 1987. i iste godine platio priključak.

Tada je njegova Ulica A. G. Matoša asfaltirana te su uz dvorišta postavljeni slivnici, ali mrežu su nekim čudom zaboravili. U kuću su se Turopolji uselili 2004. i od tada se snalaze na sve moguće načine. Nekoliko je puta, kaže, bio u Gradskoj upravi i tražio razgovor s gradonačelnikom, ali ga nisu primili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Poslali su mi dopis kojim mi nude spajanje na kanalizacijsku mrežu s druge strane ulice, ali bi onda morali kopati 60 metara preko susjedove zemlje i još bih im to morao platiti 9300 kuna. Za to bih morao tražiti suglasnost susjeda jer bi cijevi išle preko njegove zemlje. Ispada da sam kanalizaciju platio i 1987. te da bih to sad opet trebao učiniti - ogorčen je Josip, koji je 2010. godine imao moždani udar.

Tvrdi kako sa suprugom Nadom (58) živi od 2000 kuna mirovine i da nema novca za priključak na taj način. Osim što nemaju kanalizaciju, Turopolje i njihove susjede muči i smrad koji se ljeti širi iz njihova poljskog zahoda smještenog samo deset metara od ulaza u kuću.

Iz Gradske uprave tvrde da u troškovima koje je Turopolj platio nisu bili uključeni priključci za vodovod i kanalizaciju te da ih je dužan platiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a