Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Smrdi, smrdi, užasno smrdi: U kontejnerima više nema mjesta

None Foto: 4

Kartonske kutije, plastične vrećice... Ispred prepunog kontejnera u kvartu Knežija u Zagrebu više nema mjesta ni za što. Zagrepčani se pitaju zašto nema češćeg odvoza smeća

Zagrebački kvart Knežija zatrpan je smećem. Kontejneri su puni - toliko puni da građani ovog kvarta više ne mogu baciti ništa u njih, već svoj otpad odlažu gdje mogu. Pokraj pretrpanih kontejnera su tako ostavili žute plastične vrećice, ali i otpad koji se može reciklirati. 

Prošli mjesec se oko odvoza smeća požalila i Trešnjevčanka. Rekla nam je da su kontejneri za plastiku prepuni, a da su onaj za staklo iz njezinog kvarta uklonili. 

Zagrebački kvart Knežija zatrpana smeće | Autor: Zoe Sarlija/PIXSELL Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Da stvar bude bolja, iz Grada Zagreba su najavili da će odvoz smeća i poskupjeti uskoro. 

Pri najavama novih cijena uvijek napominju da će manje plaćati oni koji budu imali manje otpada i čiju će kantu manje puta isprazniti. No to nije moguće u zgradama gdje ih više koristi istu kantu.

Zagrebački kvart Knežija zatrpana smeće | Autor: Zoe Sarlija/PIXSELL Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

- Bez obzira koliko bacim smeća i odvajam li ili ne, platit ću jednako jer će kantu prazniti svaki put kad je odvoz u našoj ulici. Sad zgrada plaća za posudu od 450 litara, a imamo onu od 240. Kako će ubuduće rasporediti trošak na stanare? Strah me da ću plaćati višestruko više nego sad - ljutita je Trešnjevčanka.

Tema: Hrvatska

Komentari (61)
  • Hej Miki daj pojedi to smeće! Pokaži im da ti to možeš 😂😂😂

    21. 10. 2019,   20:41
  • Miki dela. Zasipa nas smecem da bi digel cijenu i nakupil one dvije trecine koje fale za zicaru. A ne bu ni Miki vjecan. Zagreb je bil prije Mikija, a bil bu i poslije.

    21. 10. 2019,   20:28
  • Miki radi ko mafija u Napolju uz Pripuza nema frke bit ce love

    21. 10. 2019,   20:57