Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Smrskao ga prozor s 27. kata: 'A trebali smo ići na Maldive...'

None Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL/Facebook 6

Prozor je pao s 27. kata londonske luksuzne zgrade i ubio vozača školskog autobusa koji se zatekao na pločniku. Sumnja se da je za nesreću odgovorna čistačica zgrade

Vozača školskog autobusa Mick Ferrisa (53) smrskao je prozor koji je pao s vrha londonske zgrade u vrijednosti šest milijuna funti.  Prozor je navodno otvorila čistačica prije nego što je s visine od 76.2 metara pao i ubio 53- godišnjaka koji se zatekao ispred zgrade, prenosi britanski Daily Mail

Albert Embankment incident SMRSKALO GA STAKLO Bizarna smrt u Londonu: Ubio ga prozor koji je pao sa zgrade

Svjedoci tvrde kako su vidjeli Ferrisa da izlazi iz WC-a Riverbank Plaza Hotela pored luksuzne zgrade s koje je pao prozor koji ga je usmrtio. 

Albert Embankment incident | Autor: Nick Ansell/Press Association/PIXSELL Foto: Nick Ansell/Press Association/PIXSELL

Ferrisov sin Daniel objavio je jutros na svom Facebook profilu fotografiju s preminulim ocem. 

- Tata, neizmjerno te volim i mislit ću na tebe svakoga dana. Moj si životni uzor - istaknuo je Daniel. 

Foto: Screenshot/Facebook/Daniel Ferris

- Nedostaješ nam sad i zauvijek. Prerano si nas napustio - dodala je Danielova supruga Jessica na svom Facebook profilu. 

- Bio je jako draga, topla i prijateljski nastrojena osoba - komentirali su koleginu smrt šokirani radnici firme Clarkes of London u kojoj je Ferris radio kao vozač autobusa. 

Jedan od kolega izjavio je da je Ferrisova smrt tragičnija tim više što je trebao ići na Maldive sljedeći tjedan na godišnji odmor sa suprugom Rachel i prijateljima.

- Nevjerojatno je to što se dogodilo gospodinu Ferrisu. Bio je popularan među kolegama i svi smo shrvani - zaključio je. 

Foto: Dario Šimović/Facebook Graditelj Jermaine Dawes koji je radio blizu mjesta nesreće, izjavio je za britanski The Sun Online kako je moguće da je čistačica otvorila prozor netom prije pada. Policija istražuje je li uzrok pada prozora ljudska greška ili  pogreška u proizvodnji. 

- Vratio sam se s ručka i vidio staklo posvuda. Policija je bila na svakom uglu ulice, čovjek se nije micao, bio je potpuni kaos - rekao je. 

- Vidio sam ga to jutro kako s kolegom ulazi u kafić pored zgrade. Mislim da su krenuli natrag prema autobusu kada je prozor pao na njega - dodao je Dawes. 

Albert Embankment incident | Autor: Nick Ansell/Press Association/PIXSELL Foto: Nick Ansell/Press Association/PIXSELL

- Kolega koji je bio u Ferrisovom društvu u vrijeme nesreće je potpuno shrvan, izvan sebe i neće raditi neko vrijeme. Želimo znati kako je ovakva situacija moguća u stambenoj zgradi vrijednoj nekoliko milijuna funti - kometirali su Ferrisovi kolege. 

- Ovo je tragičan incident, a mi izražavamo sućut obitelji žrtve. Smatramo kako nije primjereno detaljnije komentirati slučaj dok policija istražuje okolnosti - komentirao je glasnogovornik firme Clarkes of London u kojoj je Ferris radio. 

Albert Embankment incident | Autor: Tess De La Mare/Press Association/PIXSELL Foto: Tess De La Mare/Press Association/PIXSELL Kompleks stambenih zgrada The Corniche smatra se "ekskluzivnom lokacijom" uz rijeku Temzu, a čini ga 252 apartmana s pogledom na brojne londonske znamenitosti.

Arhitektonska firma Foster and Partners potpisuje dizajn zgrade, a stanovi u sklopu kompleksa koštaju između tri i šest milijuna funti. Vlasnik firme, arhitekt Norman Foster jedan je od najvažnijih autora novijih ikonskih arhitektonskih zdanja u Londonu, uključujući zgradu City Hall-a

Komentari (11)
  • Je,sigurno je čistačica kriva koja je htjela taj prozor oprati ... Majstori koji su postavljali taj prozor,to nema veze s njima ,to se njih ne tiče ....

    3. 10. 2018,   11:31
  • Kakav je to prozor sa zgrade u vrijednosti 6 miliona funti?

    3. 10. 2018,   11:30
  • Užas, ideš ulicom, nova zgrada, i tamo gdje se najmanje nadaš, padne prozor. Uvjek me strah kada šetam nekim djelovima Zadra, tko pozna Zadar, kod foše, ispod zidina je šetnica, a na vrh zidina neki prastari balkoni, ne znam što je tamo, ali djeluje opasno hodati ispod.. Šetajući ispod novih zgrada , čovjek se ovome nimalo ne nada.

    3. 10. 2018,   11:26