Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Smrt fašizmu, ispisali su na vratima biskupa Vlade Košića

None Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Sisački biskup poznat je po ultradesničarskim političkim stavovima, kakve je iznosio i na misi. Vlado Košić je vjernicima na misi govorio za koga da glasaju. Na župnom dvoru osvanuli su grafiti...

Grafiti su vjerojatno reakcija na propovijed sisačkog biskupa Vlade Košića u kojoj je vjernike pozivao na lustraciju i davao upute za glasanje na predstojećim izborima.

Foto: Promo

Pojavili su se nakon kontroverzne propovijedi sisačkog biskupa na misi u Gori povodom blagdana Velike Gospe. Ispisane su parole “Smrt fašizmu - sloboda narodu”, “Antifa Sisak”, “Radnička fronta” te je iscrtana crvena zvijezda petokraka. Grafiti su osvanuli u utorak na bivšem sisačkom Kinu Sloboda, koje je kupila Sisačka biskupija, a fotografije grafita objavila je grupa Antifa Šibenik na Facebooku. Sisački biskup je javnosti već dugo poznat po kontroverznim stavovima i izjavama, kao i miješanju u politiku. Poznato je kako je biskup za osuđivanog ratnog zločinca Darija Kordića rekao da je “moralna veličina” i iznimno duhovan čovjek. Košićeva komentara nije ostao ni pošteđen Božo Petrov, kojega je nazvao izdajnikom i lopovom u vrijeme kad je bilo izgledno da bi Most mogao koalirati sa SDP-om, a kasnije ga je molio za oprost. Javnosti je poznat i po političkim blagoslivljanjima zgrade Ministarstva branitelja na primopredaji između Predraga Marića i Mije Crnoje.     

Komentari (159)
  • To u prevodu znači "Smrt Košiću, Hasi, onim vrtnim patuljcima s bradicom i sličnim"... Ne opravdavam pisanje po zidovima državnih ili crkvenih objekata ali ovaj tupson je to zaslužio jer je osramotio sve svečenike i Crkvu kao ustanovu.

    16. 8. 2016,   17:45
  • Nikada se mi nećemo iskopati iz balkanske kaljuže.

    16. 8. 2016,   17:45
  • Košić je sramota crkve i Vatikana.

    16. 8. 2016,   18:43