Obavijesti

News

Komentari 59

Smrt Lane Bijedić: Ubili su je udarcima šakama i nogama...

Smrt Lane Bijedić: Ubili su je udarcima šakama i nogama...
1

Više od dva mjeseca nakon što su njezino beživotno tijelo pronašli u rijeci Studenčici, u mjestu Studenci kod Ljubuškoga, stigli su rezultati analize bioloških tragova na tijelu 18-godišnje Lane Bijedić...

VIDEO

Tko je ubio Lanu Bijedić? Je li policija pronašla nešto u pretresu nenastanjene kuće ribiča koji je pronašao njezino tijelo? Što su pokazala vještačenja dvaju automobila jednog stanovnika Čapljine? On je na dan pronalaska Lanina tijela navodno imao automobilsku nesreću i očito je bio sumnjiv policiji... Cijeli slučaj i dalje je potpuni misterij, jedino je nakon obdukcije definitivno jasno - djevojka koja je tek bila završila srednju školu i upisala fakultet u Sarajevu umrla je nasilnom smrću. Ubijena je.

Pokretanje videa...

01:30

Naime, obdukcijski nalaz pokazuje da je Lana Bijedić (18) dokrajčena udarcima šakama i nogama nakon čega je nepoznati počinitelj, za kojim se i dalje traga, njezino tijelo prema svemu sudeći bacio u rijeku Studenčicu, neslužbeno doznaje Dnevni avaz

Podsjetimo, rekonstrukcija kretanja nesretne djevojke pokazala je da se djevojka te kobne nedjelje, 6. listopada, u prijepodnevnim satima najprije autobusom zaputila iz Mostara u Čapljinu. Prema snimkama s nadzornih kamera, sišla je na autobusnoj stanici u Čapljini i pješačila do naselja Trebižat nekih šest kilometara. Tu joj je izgubio svaki trag. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dvojica vozača koji su se taj dan kretali cestom potvrdila su da su je vidjela na vijaduktu Studenci, navodno su isto potvrdile i kamere videonadzora s okolnih objekata i to bi trebao biti zadnji put da je viđena živa.

Navečer 6. listopada našli su je mrtvu u rijeci Studenčici, nedaleko od tog vijadukta na kojem je zadnji put viđena živa.

Misteriozno ubojstvo: 'Strah nas je da Lana neće biti jedina'
Misteriozno ubojstvo: 'Strah nas je da Lana neće biti jedina'

I dalje je nejasno zbog čega je Lana to jutro lagala majci da s prijateljicama ide na kavu, zašto se uputila u Čapljinu, zašto je hodala sama šest kilometara prema Ljubuškom, gdje je zapravo ubijena i kako je njezino tijelo, bez da je itko išta primijetio, bačeno ispod vijadukta autoceste, gdje ju je navečer našao ribič?

Nedaleko od mjesta gdje je nađeno tijelo pronađen je i Lanin mobitela, koji je u međuvremenu otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj. Unutra je, između ostalog, pronađena i fotografija snimljena s vijadukta ispod kojeg je pronađeno Lanino tijelo. 

Nije utvrđeno da je Lana imala dečka, niti da se taj dan trebala naći s nekim muškarcem, niti je i na kakav način bila povezana s kriminalnim miljeom. Istražitelji su pretresli mnoge automobile i stanove u Čapljini, no prema svemu sudeći bez rezultata.

Kako je vrlo malo konkretnih informacija o ovom brutalnom ubojstvu, građani Mostara sve glasnije spominju razne teorije zavjere, posebno jer je majka ubijene djevojke, Nina Bijedić, dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Ona se ubrzo nakon tragičnoga gubitka kćeri preselila u Beograd, odakle potječu, a ondje su i kremirali Lanu. 

- Svaki dan vraćam se tamo u nadi da ću naći nešto, da ću vidjeti neki trag koji mi je promaknuo, trag koji nisam ranije vidio. Izuzeli smo mnoge materijale, koji su poslani na vještačenje, i sad čekamo rezultate. Čak i ako izvučemo DNK profil, on će nam ostati nepoznat dok ne budemo imali s čim usporediti. Bili su mnogi izvidi i u Čapljini, ali nije riječ o osumnjičenicima. Oni su istraženi u svojstvu svjedoka - kazao nam je nedavno jedan od tužitelja Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, Josip Aničić

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje