Obavijesti

News

Komentari 90

Smrt na 10.000 m: Zadarskom pomorcu pozlilo u zrakoplovu

Smrt na 10.000 m: Zadarskom pomorcu pozlilo u zrakoplovu
2

Rino Bašić (49) prije puta bio je na sistematskom pregledu. Liječnici su rekli da je potpuno zdrav. Dobio je dozvolu da ide raditi na brod Tankerske plovidbe

VIDEO

Moj je sin bio potpuno zdrav. To je rekao i njegov liječnik. Rino je na brod otišao kao potpuno zdrav čovjek, rekla nam je Milka Bašić, majka zadarskog pomorca koji je u nedjelju preminuo u avionu na putu za Južnu Ameriku.

Avion je poletio iz Njemačke, a nesretni Zadranin preminuo je u portugalskom zračnom prostoru, na visini od 10.000 metara. Pilot je avion prisilno prizemljio na aerodrom u Lisabonu.

- Nazvali smo ga u nedjelju ujutro. Rekao je da je stigao u München i da čeka sljedeći zrakoplov za Peru. Bio je sav sretan. Cijela obitelj bila je za stolom i svi smo ga čuli, nažalost, posljednji put - kazala je Milka Bašić. Obitelj su o tragediji obavijestili u ponedjeljak.

Za prijevoz pokojnog djelatnika u Hrvatsku pobrinut će se Tankerska plovidba, tvrtka za koju je Rino godinama radio.

U tvrtki u četvrtak nisu davali izjave pravdajući se da je direktor na cjelodnevnim sastancima.

Iza pokojnog Rine ostale su supruga i dvije kćeri, jedna na drugoj godini fakulteta, a druga srednjoškolka. 

- Iz Lisabona su nam najprije javili da je umro od plućne embolije, a jutros su njegovoj supruzi rekli da još nisu ustanovili uzrok smrti i da ga nikako ne mogu otkriti pa obdukcija još traje. Kad završe, tijelo će dopremiti kući - rekla nam je neutješna majka dodavši kako joj je sin bio sve na svijetu, jako dobar čovjek velikog srca, a to mogu potvrditi svi s kojima je radio i družio se.

Rino Bašić bio je vijećnik u virskom općinskom vijeću, a radio je i kao pomorski policajac. Spasio je svojedobno policijski brod od havarije.

- Prije desetak godina vidio je da je njegov brod jako nagnut i da more prodire unutra. Brzo je alarmirao posadu pa su uspjeli spasiti policijski brod. Pet godina prije posla u pomorskoj policiji, i nakon njega, navigavao je na brodu - kazala je Milka Bašić.

Dinko Vodanović, umirovljeni inspektor za zrakoplovne nesreće, rekao je da nije rijetkost da ljudi umiru u zrakoplovima.

- Češće je to na interkontinentalnim letovima, valjda jer dulje traju. Kapetan mora odmah obavijestiti najbližu zračnu luku o smrti putnika i prisilno sletjeti. Potom liječnik utvrđuje smrt, a mrtvozornik preuzima tijelo za obdukciju - objasnio je Vodanović proceduru.

'Još ne znamo od čega je Rino umro u avionu'

Trenutačno  radimo na organizaciji povrata Rinovih posmrtnih ostataka u Hrvatsku. Još ne znamo uzrok njegove tragične smrti, rekli su nam u petak iz kadrovske i pravne službe Tankerske plovidbe.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...