Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trovanje Talijana: Uhitili su vlasnika i kapetana jedrenjaka

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL 6

Oni su, navodi policija, protivno pravilima struke,  kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja ugradili benzinski generator-agregat s zračnim hlađenjem u prostor strojarnice jahte

Policajci su dovršili istragu u slučaju Talijana koji su se otrovali na jedrenjaku.  Podsjetimo, u utorak je u hvarsku luku uplovio brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a petero ljudi je zbog teškog zdravstvenog stanja završilo u bolnici u Splitu.

Liječnici s ei dalje bore za život dvoje djece. 

- Nakon zaprimljene informacije poduzete su mjere i radnje prvog zahvata, na mjesto događaja izašao je zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu koji je rukovodio očevidom.  Također, tijelo 57-godišnjeg stranog državljanina Republike Italije  je prevezeno na Odjel patologije radi obavljanja naložene obdukcije - objavila je PU splitsko-dalmatinska.

UMRO NA JEDRENJAKU NA HVARU Posljednja poruka preminulog Talijana: 'Ovdje je pravi raj...'

U srijedu su obavili očevid. 

Policija je uhitila dvojicu mladića stare 23 i 27 godina.

Mladić (23) je vlasnik broda, a 27-godišnjak je kapetan.  

Policija sumnja da su protivno pravilima struke,  kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja 08. kolovoza ove godine ugradili benzinski generator-agregat s zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte uslijed čijeg rada je došlo do istjecanja otrovnih plinova- ugljičnog monoksida u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posljedično trovanja putnika.

- U četvrtak tijekom jutra će obojica  zbog osnovane sumnje u počinjenje Teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 4., u vezi sa člankom 215. Kaznenog zakona uz kaznenu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzorniku - objavila je policija.

Komentari (260)
  • 23 i 27 g.kupili jahtu od minimalca

    14. 8. 2019,   21:54
  • Negdar se islo u zanat ili tehnicku skolu, ovisi o struci. Godinama se ucil posel. Struke su izumrle, svi sve "znaju" radit a jedini Bog je postal profit. I zato smo tu di jesmo.

    14. 8. 2019,   21:56
  • Pritvorit i odgovorne inspektore koji su brod pregledavali i izdali plovidbene svjedodžbe za brod.

    14. 8. 2019,   21:54