Obavijesti

News

Komentari 73

Smrt padobranca: Žan Ojdanić se nije pokušavao zaustaviti...

Smrt padobranca: Žan Ojdanić se nije pokušavao zaustaviti...
1

Još nisu službeno objavljeni rezultati istrage smrti Žana Ojdanića, pa su otvorena nagađanja da mu je možda pozlilo jer je bio vrlo iskusan padobranac sa 530 skokova iza sebe

VIDEO

Žan Ojdanić, poznati padobranac i istaknuti član Torcide, posljednje desetke metara svog leta uopće nije reagirao niti pokušao ublažiti pad.

Kako neslužbeno doznajemo, nije pokušavao usporiti prizemljenje, naprosto je nakon izvedenog okreta na visini od 70-ak metara nastavio let i pri velikoj brzini udario u tlo, što su pokazale i kamere koje su snimale cijeli njegov skok.

Budući da je tragično preminuli Ojdanić bio vrlo iskusan padobranac, izostanak reakcije prilikom njegova skoka na okupljanju padobranaca Kroatien Boogie 2016. u subotu u Sinju otvara prostor nagađanjima da mu se još tijekom leta nešto dogodilo. Je li riječ o kratkoj nesvjestici ili nekom drugom zdravstvenom problemu, pokazat će obdukcija. Službeni detalji nesreće još nisu poznati. Općinsko državno odvjetništvo je uz policiju obavilo očevid te pregledalo sve dostupne snimke, no čeka se istraga Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, koja će utvrditi je li bilo sve u redu s njegovom opremom.

Ojdanić je bio član padobranskoga kluba Graviton i iza sebe je imao 530 skokova, a pred američkim timom profesionalnih skakača položio je i dva ispita za upravljanje ekstremnim padobranima. 
Padobranski klub Graviton poslao je kratku izjavu za medije povodom pogibije njihovog dopredsjednika, člana i velikog prijatelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kako bi se izbjegle sve spekulacije i insinuacije povodom tragične nesreće, dok nadležne institucije ne završe istragu kako bi utvrdili uzrok ove tragične nesreće, sve što možemo izjaviti je kako je pokojni Žan toga dana skakao u izvrsnom raspoloženju, odmoran i utreniran za skakanje. Koristio je tip padobrana s kojim skače već duže vrijeme - stoji u njihovu priopćenju. 


U nedjelju su se na mjestu tragedije na aerodromu u Sinju okupili sudionici Kroatien Boogiea 2016. iskočivši iz aviona iz kojeg je i Žan posljednji put iskočio. Kako bi mu odali počast, u zraku je pet padobranaca napravilo figuru krnje zvijezde, ostavivši šesto mjesto potrebno za formaciju prazno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a