Obavijesti

News

Komentari 34

Smrzavaju se na -67: Čak se i glavni termometar pokvario

Smrzavaju se na -67: Čak  se i glavni termometar pokvario
1

SIBIR: Posljednja temperatura koju je uređaj, postavljen kao turistička atrakcija zabilježio, bila je minus 62. I dok se lokalci smrzavaju, kineski turisti kupaju se u obližnjem jezeru...

VIDEO

Glavni termometar u sibirskom selu Ojmjakon, poznatom kao najhladnijem naseljenoim mjestu na svijetu, prestao je raditi nakon što se temperatura zraka spustila ispod minus 60 Celzijevih stupnjeva.

Posljednja temperatura koju je uređaj, postavljen kao turistička atrakcija zabilježio, bila je minus 62. Siberian Times objavio je kako su neki stanovnici posljednjih dana izmjerili čak minus 67 stupnjeva što je vrlo blizu najnižoj temperaturi ikad zabilježenoj u selu koja je, u veljači 1993., iznosila minus 67,7.

 

#полюсхолода 14.01.2018

Objavu dijeli Сивцева (@sivtseva9452)

Ojmjakon ima 50 stanovnika, a njegovo ime znači "voda koja ne smrzava" jer se u blizini nalazi termalni izvor. Ljudi se uglavnom griju na drva i ugljen, a dok u prosincu imaju svega tri sata dnevne svjetlosti, u ljeto se to produži na čak 21 sat

U mjestu na 750 metara nadmorske visine samo je jedna trgovina, ali i škola koja se zatvara tek ako temperatura padne ispod minus 52 stupnja. 

Novi val hladnoće nije nimalo ugodan ni za lokalce naviknute na niske temperature, ali pet kineskih turista s tim očito nema problema. Na minus 65 odlučili su se okupati u termalnim jezerima i još, stojeći u vodi do koljena, u kupaćim gaćama pozirati za fotografiju. 

- Dok se stanovnici Ojmjakona čak i boje izaći van jer je prehladno, kineski turisti plivaju, rekla je novinarka iz Elena Pototskaja koja ih je snimila.

Ni u gotovo 700 kilometara udaljenom Jakutsku, glavnom gradu republiek Jakutske, situacija nije puno bolja. Dokazuje to i fotografija koji je objavila 24-godišnja Anastazia Gruzdeva, a na kojoj se vidi da su se njoj i prijateljicama doslovce smrznule trepavice. 

 

-50. Россия. ❄️ . by @anastasiagav

Objavu dijeli Boomerang from Instagram (@boomerangfrominsta)

Ova zima u Rusiji, prema procjenama, vjerojatno će biti "najmračnija" otkad psotoje mjerenja. Prevladavaju padaline i oblačno vrijeme, a sunca je vrlo malo. Primjerice, u Moskvi je proteklog prosinca bilo svega šest minuta sunca nasuprot prijašnjim godinama kada ga je bilo i po nekoliko desetaka sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa