Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Snažan prasak probudio Siget: 'Dimilo se i popucala su stakla'

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 9

Kako je izvijestila zagrebačka policija, počinitelji su pokušali provaliti u bankomat u 'Super Andriji', i to najvjerojatnije upotrebom plina. U eksploziji srećom nije nitko ozlijeđen

Tako je grunulo da sam mislila da će se zgrada srušiti. Nisam niti izašla na prozor jer me bilo strah, priča nam stanarka zgrade u Sigetu gdje je u četvrtak ujutro oko 5 sati došlo do snažne eksplozije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako je izvijestila zagrebačka policija, počinitelji su pokušali provaliti u bankomat, najvjerojatnije upotrebom plina. U eksploziji srećom nije nitko ozlijeđen. Više od toga nije poznato jer policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti eksplozije.

Detonacija je bila toliko snažna da je raznijela sva stakla na poslovnici Pošte koja se nalazi u zgradi.

Koliko se moglo vidjeti, oštećen je i poneki inventar u pošti.

- Čula se lomljava stakla, odmah sam znala da nešto nije u redu. Vrlo brzo su došli i vatrogasci. Osjetio se miris kao da baš nešto gori, kao miris plastike da gori. Ma sva sam se tresla - dodaje starija gospođa koja u zgradi živi sedam godina.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Nikada ovakvog nečeg nije bilo. Da nam stave bombu ili što već kraj zgrade, to mi je nezamislivo. Mogao je netko prolaziti u 5 ujutro, ići na posao, šetati psa. Znam da je nedavno mjesni odbor zatražio da se povećaju patrole tu u Sigetu jer je bilo nekoliko krađa auta. No, da će nešto raznijeti, to nisam nikad mogla niti zamisliti - šokirana je stanarka.

Ostali stanari također dodaju kako ih je detonacija odmah probudila iza sna te da se odmah uz zgradu vinuo crni gusti dim. I oni ističu da eksplozija u njihovom kvartu nije nikada bilo, ali također dodaju kako u zadnje vrijeme ima kriminala.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Ma bilo je tučnjava, krađa auta, provala u trgovinu. Ne bi nikad rekli da će raznijeti bankomat i to u zgradi gdje žive ljudi - rekli su stanari koji su stajali uz zgradu i promatrali raznesenu poštu.

Policija je morala ograditi gotovo čitavi dio stambene zgrade gdje se nalazi pošta kako stanari ne bi hodali po staklu.
Detaljno su fotografirali svaki dio bankomata i pošte, vjerojatno će uzeti i snimke sa sigurnosnih kamera.

Ono što je bilo intrigantno mnogim stanarima jest da je 20-ak metara dalje policijskom trakom bilo ograđeno i dječje igralište.

Međutim, nije poznato zbog kojeg razloga je ono bilo ograđeno.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kako nam pričaju u obližnjem kafiću, u zgradi ima jako puno obitelji s djecom, a mnogi stariji stanari preko dana znaju čuvati svoje unuke i šetati kod zgrade s njima.

- Meni unuka treba doći da ju čuvam, a već me zvala moja kćer da vidi što je to bilo, je li sigurno da ju dovodi. Da vam iskreno kažem, ne znam je li sigurno. Strah je mene, a gdje me neće biti strah za dijete - kaže stanarka zgrade i dodaje kako se 300-njak metara nalazi i osnovna škola te često djeca prolaze.

Komentari (47)
  • Izgleda da se lova više ne diže s karticom. 😁

    6. 6. 2019,   07:53
  • Dolaze godišnji odmori,a love nema.

    6. 6. 2019,   08:06
  • Ni današnji lopovi nisu šta su nekad bili.Uclanis se u stranku i uzimaš lovu a ne neke bankomate pljačkat

    6. 6. 2019,   07:53