Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Snažan razvoj Fructala u regiji - investicije vrijedne 1,8 mil €

Kompanija Fructal koja od 2011. godine uspješno posluje u okviru Nectar grupe, najavila je daljnje širenje poslovanja u regiji. Nectarova akvizicija Fructala jedna je od rijetkih direktnih investicija iz Srbije u Sloveniju

VIDEO

Kompanija Fructal koja od 2011. godine uspješno posluje u okviru Nectar grupe, najavila je daljnje širenje poslovanja u regiji. Nectarova akvizicija Fructala jedna je od rijetkih direktnih investicija iz Srbije u Sloveniju, a s obzirom na vrijednost od 50 milijuna eura, jedna je od najvećih. Akvizicijom Fructala kompanija Nectar uspješno je integrirala nekada najveću i na neki način ikonu brandova u bivšoj Jugoslaviji i nastavila je investirati u razvoj kroz brojne inovacije i investicije u nove tehnologije, kao i u razvoj novih tržišta.

Fructal  danas izuzetno uspješno posluje s brojnim prepoznatljivim brandovima u regiji. U Sloveniji je apsolutni lider u sokovima s tržišnim udjelom od 41%, bilježi rast na tržištima ex Yu regije i zajedno s Nectarom lider je u regiji sa 22% tržišnog udjela. Prema Valicon listi najjačih brandova, u kombinaciji Nectar Fructal je 8. najjači brand u regiji.

To postiže sa stalnim inovacijama i godišnje na tržište uvede preko 100 novih proizvoda, s čime su povezane investicije u opremu, koje su u 2018. godini iznosile 1,8 milijuna EUR. Kompanija Fructal sa preko 20 brandova ostvaruje godišnji promet od 46 milijuna eura i bilježi konstantan rast prihoda u odnosu na predhodne godine. Fructal raspolaže proizvodnim kapacitetima u Ajdovščini i Kamniku u Sloveniji, ali i u Skoplju u Makedoniji. 

Kao lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Jugoistočnoj Europi  kompanija Nectar je nakon akvizicije Fructala uložila značajna sredstva u  njegov  daljnji razvoj i širenje u regiji, ali i izvan ex-Yu granica i na prekoocenska tržišta.  Danas Fructal i Nectar zajedno izvoze na preko 60 tržišta, a uspješnim nastupom na međunarodnom SIAL sajmu u Parizu, otvorena su vrata ekspanziji kompanije na nova tržišta poput Kine, Gruzije i Libije. Kompanija je najavila i nastup na predstojećem najvećem međunarodnom sajmu Gulfood u Dubaiju s ciljem otvaranja novih dalekih tržišta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog odličnih rezultata nezavisna analitička kuća Bisnode (koja je partner bonitetne kuće Dun & Bradstreet) na osnovu izvrsnosti i uspješnosti poslovanja Fructalu dodijelila je europski certifikat – najvišu ocjenu bonitetne izvrsnosti AAA i rangirala Fructal među 1,6% poslovnih subjekata u Sloveniji, koji dostižu standard zlata poslovne izvrsnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.